Δεύτερη μέρα τηλεκπαίδευσης σε Δημοτικά και Νηπιαγωγεία

Δεύτερη μέρα τηλεκπαίδευσης για τους μικρούς μαθητές των δημοτικών και των νηπιαγωγείων

Στην «πρεμιέρα» της τηλεκπαίδευσης στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση παρατηρήθηκαν προβλήματα με την σύνδεση σε σχολεία της Αθήνας, της Κρήτης, της Λάρισας, σε νησιά των Κυκλάδων και των Δωδεκανήσων.

Της Νατάσσας Βουδούρη

Δεύτερη μέρα σήμερα και τα προβλήματα της πλατφόρμας μειώθηκαν συγκριτικά με εχθές.  Η Cisco (εταιρεία που διαχειρίζεται την πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης) κάνει εντατικούς ελέγχους ώστε να εντοπίσει το πρόβλημα που παρουσιάστηκε χθες με αποτέλεσμα το σύστημα να μην μπορέσει να διαχειριστεί την ταυτόχρονη σύνδεση περίπου 722 χιλιάδων μαθητών. Εξαιτίας αυτού ορισμένοι μαθητές δεν κατάφεραν να συνδεθούν καθόλου, ενώ όσοι μαθητές συνδέθηκαν δεν κατάφεραν να κάνουν μάθημα πάνω από μία ώρα.

Παράπονα έκαναν αρκετοί γονείς στο «kedenews» για τα προβλήματα που αντιμετώπισαν κατά την διάρκεια της σύνδεσης στην πλατφόρμα.

Πού οφείλονται τα προβλήματα στις συνδέσεις

Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας τα χθεσινά προβλήματα ήταν μεμονωμένα, καθώς είχαν συνδεθεί στην πλατφόρμα πάνω απο 47.000 τμήματα Δημοτικού και Νηπιαγωγείου που αντιστοιχούν σε 700.000 μαθητές. Πιο συγκεκριμένα, παρουσιάστηκαν, σύμφωνα με το υπουργείο, κάποια προβλήματα στη λειτουργία της πλατφόρμας Webex από τα πρώτα λεπτά έναρξης της διαδικασίας και σε κάποιες περιπτώσεις υπήρξαν καθυστερήσεις, με τους μαθητές να μην μπορούν να συνδεθούν.

Σύμφωνα με αναφορές από τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς, στις περισσότερες περιπτώσεις, παιδιά και δάσκαλοι κατάφεραν να συνδεθούν μόνο κατά τα πρώτα 30 ή 60 λεπτά. Αρκετοί γονείς ανέφεραν, επίσης, χαμηλές ταχύτητες στη σύνδεση, αδυναμία σύνδεσης και προβλήματα στην εικόνα και στον ήχο.

Τι προβλέπεται 

Η τηλεκπαίδευση και για την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση είναι υποχρεωτική, η κάθε διδακτική ώρα έχει διάρκεια 30’ και πραγματοποιείται από τις 2 έως τις 5 μ.μ. για τα δημοτικά, και από τις 2 έως τις 4:20 μ.μ. για τα νηπιαγωγεία, συμπεριλαμβανομένων σύντομων διαλειμμάτων.

Για τα δημοτικά, λειτουργεί συμπληρωματικά η εκπαιδευτική τηλεόραση η οποία πολύ σύντομα θα εμπλουτιστεί και με νέα μαθήματα, τα οποία ετοιμάζει το υπουργείο Παιδείας.

  • Τα μαθήματα της εκπαιδευτικής τηλεόρασης είναι διαθέσιμα και στη δωρεάν ψηφιακή πλατφόρμα της ΕΡΤ, το ERTFLIX, στην κατηγορία Παιδικά / Μαθαίνουμε στο σπίτι.

Η εφαρμογή της τηλεκπαίδευσης στα δημοτικά σχολεία είχε ως αποτέλεσμα τη μείωση των μετακινήσεων . Από την ημέρα που τέθηκε σε ισχύ η τηλεκπαίδευση στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, τα sms για μετακινήσεις μειώθηκαν κατά 25%.

Τηλεκπαίδευση στην αυλή καφενείου σε χωριό της Ηλείας

Στον εξωτερικό χώρο της μοναδικής ψησταριάς – καφενείο, που διαθέτει σύνδεση στο internet στην κοινότητα Πεύκη στην Ηλεία, 17 μαθητές τάξεων δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου με μοναδικά μέσα ένα παλιό laptop και ένα κινητό, εκπέμπουν σήμα SOS προς την υπουργό παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Όπως αναφέρει στο newsit.gr ο Γρηγόρης Ξουλεής πρόεδρος της κοινότητας Πεύκης και ιδιοκτήτης του καφενείου, που έφερε στην δημοσιότητα το θέμα μέσα από μια σκληρή για το 2020 ανάρτηση στην προσωπική του σελίδα στο Facebook, τα πράγματα από αύριο θα είναι κάπως καλύτερα για τους μικρούς “ήρωες”.

Δείτε την ανάρτηση 

Δωρεάν tablets σε μαθητές από το δήμο Βόλου 

Φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές (tablets) θα αγοράσει ο Δήμος Βόλου και θα τους μοιράσει σε μαθήτριες και μαθητές όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων, προκειμένου να συμμετάσχουν στη διαδικασία της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης (τηλεκπαίδευση).

Με αυτόν τον τρόπο, ο Δήμος Βόλου προσπαθεί να στηρίξει τους οικονομικά αδύναμους μέσα στις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες της πανδημίας και των επιπρόσθετων δυσκολιών που επιφέρουν τα αναπόφευκτα μέτρα για τον περιορισμό της διάδοσης του covid-19.

Περισσότερα σε Ειδήσεις