Μέσω Skype το επισκεπτήριο στις φυλακές - Πού εφαρμόζεται ήδη ο θεσμός

Αλλαγές έχει επιφέρει η πανδημία του κορονοϊού και στα σωφρονιστικά καταστήματα.

Συγκεκριμένα, απαντώντας σε ερώτηση της βουλευτού του ΜέΡΑ25 Αγγελικής Αδαμοπούλου για την υγειονομική κάλυψη κρατουμένων και σωφρονιστικών υπαλλήλων κατά τη διάρκεια της πανδημίας, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρης Οικονόμου, δήλωσε ότι το επισκεπτήριο σε όλες φυλακές της χώρας θα πραγματοποιείται πλέον ηλεκτρονικά μέσω skype.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο θεσμός εφαρμόζεται ήδη σε 27 σωφρονιστικά καταστήματα, ενώ μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να ενεργοποιηθεί και στα υπόλοιπα επτά.

«Η επέκταση του θεσμού του ηλεκτρονικού επισκεπτηρίου μέσω skype αποτελεί ζήτημα ύψιστης προτεραιότητας», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Οικονόμου.

Οι κατηγορίες της κ. Αδαμοπούλου

Αναπτύσσοντας την ερώτησή της, η βουλευτής του ΜέΡΑ25 έκανε λόγο για «ολιγωρία και καθυστέρηση στην επέκταση του ηλεκτρονικού επισκεπτηρίου», ενώ επέμεινε στο ζήτημα του «υπερσυνωστισμού» στις ελληνικές φυλακές.

Η ίδια υπογράμμισε ότι είμαστε η τέταρτη χώρα πανευρωπαϊκά σε ποσοστό αύξησης του ιού στις φυλακές, ενώ σύμφωνα με έρευνα του Συμβουλίου της Ευρώπης «ο αριθμός των κρατουμένων, που αφέθηκαν ελεύθεροι, στο πλαίσιο αποσυμφόρησης που εξαγγείλατε, είναι μηδέν».

Ανταπαντώντας στην κ. Αδαμοπούλου, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη υποστήριξε ότι «είναι πάρα πολύ πρόσφατα τα μέτρα αποσυμφόρησης που ελήφθησαν από την προηγούμενη κυβέρνηση» με το νόμο Παρασκευοπούλου. Υπενθύμισε, δε, ότι «απολύτως κανένα πρόβλημα δεν έλυσαν. Τουναντίον, μεγαλύτερα δημιούργησαν τόσο εντός φυλακών όσο και στην ελληνική κοινωνία».

Περισσότερα σε Ειδήσεις