Τα αποτελέσματα των rapid test του δήμου Παγγαίου

11 στα 120 δείγματα θετικά στον κορονοϊό στην Ελευθερούπολη - Καλύτερη η κατάσταση στη Νικήσιανη

Ολοκληρώθηκαν το μεσημέρι της Κυριακής οι δωρεάν δειγματοληπτικοί έλεγχοι για τον κορονοϊό στις Δημοτικές Ενότητες Ελευθερούπολης και Παγγαίου του Δήμου Παγγαίου.

Συγκεκριμένα, στη Δημοτική Ενότητα Ελευθερούπολης στον χώρο των ΚΑΠΗ συνολικά ελήφθησαν 120 δείγματα, εκ των οποίων τα 11 ήταν θετικά στον κορονοϊό. Σύμφωνα με τα αριθμητικά δεδομένα μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, ο δείκτης θετικότητας (ο οποίος αποτυπώνει και το μέγεθος της διασποράς του ιού στην κοινότητα) βρίσκεται στο 9,2% (με όριο το 4%) στη Δημοτική Ενότητα Ελευθερούπολης, ήτοι 1 στους 10 κατοίκους είναι φορέας του ιού, σύμφωνα με τα αριθμητικά δεδομένα τα οποία προέκυψαν από τους δειγματοληπτικούς ελέγχους.

Στη Δημοτική Ενότητα Παγγαίου από τα συνολικά 72 τεστ τα οποία ελήφθησαν το Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2020 «βγήκαν» θετικά μόλις τα 3 (ποσοστό 4,17%), με την εικόνα να είναι σαφώς καλύτερη, σε σύγκριση με τη Δημοτική Ενότητα Ελευθερούπολης.

Σύμφωνα με ανάρτηση του Δημήτρη Καλλινικίδη:

"Τα θετικά δείγματα θα ελεγχθούν περαιτέρω και με μοριακό έλεγχο. Επισημαίνω ότι θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στα όποια συμπεράσματά μας κι αυτό γιατί:

1. Κάποια θετικά δείγματα προέκυψαν από άμεση ιχνηλάτηση που πραγματοποιήθηκε στο οικογενειακό περιβάλλον των κρουσμάτων και όχι από τυχαίο δείγμα.

2. Στην Ελευθερούπολη ελέγχθηκαν άτομα και από χωριά της ΔΕ Ελευθερούπολης, αλλά και από όμορες Δημοτικές Ενότητες.

Είναι λοιπόν σαφές ότι στατιστικά το όποιο συμπέρασμα είναι επισφαλές".

Περισσότερα σε Ειδήσεις