Κορονοϊός: Μεγάλη προσέλευση για τα rapid tests στη Σκεπαστή Αγορά της Νεάπολης

Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία για την διενέργεια rapid tests σε πολίτες στη Λάρισα-Τι είναι τα «Drive through testings»

Δεν έχουν σταματήσει να προσέρχονται οι πολίτες στη Σκεπαστή Αγορά της Νεάπολης, προκειμένου να υποβληθούν σε δωρεάν μαζικό δειγματοληπτικό έλεγχο ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου Covid-19 (Rapid Tests) μέσω της δράσης «Drive through testing».

Η διαδικασία ξεκίνησε πριν από λίγη ώρα και όπως αναφέρει το larissanet.gr, βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη με την πολύτιμη συμβολή των Κινητών Μονάδων ΚΟΜΥ Ειδικού Σκοπού του ΕΟΔΥ σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τους Δήμους, στο πλαίσιο των δράσεων για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού.

Τι είναι τα «Drive through testings»

Τα Drive through testings δίνουν τη δυνατότητα στους πολίτες να ελέγχονται για Covid-19 άμεσα και με ασφάλεια, χωρίς να εξέλθουν από το όχημά τους. Οι πολίτες που προσέρχονται με το ιδιωτικό τους όχημα, οφείλουν να τηρούν τις οδηγίες που προβλέπονται σχετικά με τη μετακίνησή τους και να έχουν μαζί τους κάποιο έγγραφο που να αποδεικνύει τον ΑΜΚΑ τους.

Στην Ξάνθη το πρώτο «drive through testing» για κορονοϊό

Υπενθυμίζεται  ότι το πρώτο «drive through testing» λειτούργησε πιλοτικά στην Ξάνθη, τον περασμένο Ιούνιο, στο πλαίσιο του σχεδιασμού κατά της εξάπλωσης του Covid-19, με την προοπτική να επεκταθεί σταδιακά σε όλη την Ελλάδα. Με την συγκεκριμένη μέθοδο δεν υπάρχει καθυστέρηση και αναμονή για τους πολίτες, που εξυπηρετούνται σε σύντομο χρόνο, ο οποίος δεν υπερβαίνει τα λίγα λεπτά.

Περισσότερα σε Ειδήσεις