Αλ. Τσίπρας: «Εκτός ελέγχου η κατάσταση στο νοσοκομείο Δράμας»

Στη Δράμα μετέβη ο Αλέξης Τσίπρας για να διαπιστώσει από κοντά την κατάσταση που επικρατεί. "Η κατάσταση στην Βόρεια Ελλάδα είναι δραματική. Στο νοσοκομείο της Δράμας η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου", τόνισε.

Ο κ. Τσίπρας επισκέφθηκε τους χώρους του Νοσοκομείου και ενημερώθηκε για τη λειτουργία του συνομιλώντας με εκπροσώπους της διοίκησης και των εργαζομένων στον εξωτερικό χώρο του νοσοκομείου.

Συγκεκριμένα, συναντήθηκε με τη διοικήτρια του Νοσοκομείου κα. Καρατζόγλου, καθώς και με τους διευθυντές των κλινικών. Συναντήθηκε επίσης με την πρόεδρο των Ιατρών του Νοσοκομείο, τον πρόεδρο του Σωματείου Νοσηλευτών και τον πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων.

Ο κ. Τσίπρας, συνοδευόταν από τον βουλευτή Δράμας κ. Ξανθόπουλο, τον τομεάρχη Υγείας και πρώην υπουργό Υγείας κ. Ξανθό, την κα. Αυγέρη, τη βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, τον γραμματέα της Ν.Ε. Δράμας κ. Καρβούνη και τον πρώην βουλευτή Δράμας κ. Καραγιαννίδη.

Λίγο αργότερα σε δηλώσεις στα Μέσα Ενημέρωσης επεσήμανε:

«Είχα την ελπίδα ότι στη χώρα μας δεν θα δούμε σκηνές παρόμοιες με αυτές που βλέπαμε από τα δελτία των ειδήσεων, τα ειδησεογραφικά site στη Βόρεια Ιταλία, στο πρώτο κύμα της πανδημίας. Δυστυχώς, διαψεύστηκα, δυστυχώς δεν το αποφύγαμε, η κατάσταση σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα είναι δραματική. Ιδιαίτερα στη Δράμα, ιδιαίτερα στο Νοσοκομείο της Δράμας, η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου. Προφανώς και υπάρχουν τεράστιες ευθύνες γι’ αυτό, όμως τούτη την ώρα, αυτό που προέχει είναι να βρεθούν λύσεις, για να προστατευτεί η ανθρώπινη ζωή.

Το Νοσοκομείο της Δράμας, γνωρίζουν οι περισσότεροι, ότι ουσιαστικά έχει μετατραπεί σε Covid Νοσοκομείο. Οι περιγραφές που μου έκαναν γιατροί και νοσηλευτές, είναι σοκαριστικές. Δεν θέλω να αναφερθώ σ’ αυτές, διότι τούτη την ώρα δεν έχει νόημα να τρομοκρατήσουμε τους πολίτες. Τούτη την ώρα έχει νόημα να δούμε αν μπορούν να υπάρξουν λύσεις και κινήσεις για να προστατεύσουμε τη δημόσια υγεία.

Συνεπώς, το πρώτο που θέλω να πω, είναι οι υπουργοί να σταματήσουν να μιλάνε. Να σταματήσουν να μιλάνε. Να συναισθανθούν την πραγματικότητα, να μην ωραιοποιούν μια δραματική κατάσταση και κυρίως να μην μας λένε ότι πανηγυρίζουν, να μην μας λένε ότι ευτυχώς που δεν έχουμε ΜΕΘ γιατί θα είχαμε περισσότερους νεκρούς και να μην μας λένε ότι είναι καλά τα πράγματα στα Νοσοκομεία.

Το δεύτερο, είναι στοιχειωδώς να αντιληφτούν ότι έχει μεγαλύτερη αξία η ανθρώπινη ζωή από τα κέρδη των ιδιωτών. Τούτη την ώρα η Βόρειος Ελλάδας όλη αιμορραγεί, μεταφορικά το λέω αυτό, διότι είναι γεμάτες όλες οι ΜΕΘ και γίνονται επιχειρήσεις για διακομιδές είτε οδικώς είτε αεροπορικώς.

Όποιες ιδιωτικές κλινικές «επιτάσσονται», δεν επιτάσσονται, ενοικιάζονται στην διπλάσια τιμή για να παίρνουν περισσότερα χρήματα οι ιδιώτες. Αυτό είναι εγκληματικό και αδιανόητο».

τσίπρας,δράμα

Τέλος, ο κ. Τσίπρας απηύθυνε «ένα μεγάλο ευχαριστώ στους ανθρώπους στην πρώτη γραμμή. Στο Νοσοκομείο της Δράμας, πάνω από 100 γιατροί, νοσηλευτές και προσωπικό, νοσούν αυτή τη στιγμή» και τόνισε ιδιαίτερα ότι, «έχουμε χρέος να μην μείνουμε στις ευχές και στα συγχαρητήρια. Έχουμε χρέος αυτούς τους ανθρώπους σήμερα στην πρώτη γραμμή, διακινδυνεύοντας τη ζωή τους, να τους ανταμείψουμε έμπρακτα, κάνοντας τα αυτονόητα. Αυτά τα οποία δεν έγιναν χρόνια τώρα από τις δημοσιονομικές πιέσεις της τρόικα, σήμερα υπάρχει η δυνατότητα να γίνουν. Δεν μπορεί σήμερα να δίνεται ένα φιλοδώρημα και να μην υπάρχουν αυξήσεις των μισθών ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά των νοσηλευτών και μονιμοποιήσεις επικουρικών γιατρών που τώρα δίνουν τη μάχη στην πρώτη γραμμή».

Περισσότερα σε Ειδήσεις