Νοσοκομείο Ρεθύμνου: Οκτώ ασθενείς και ιατροί βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό

Αναστάτωση επικράτησε στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου μετά τα επιβεβαιωμένα θετικά κρούσματα σε ιατρούς και ασθενείς

Μετά την επιβεβαίωση δύο θετικών κρουσμάτων σε ιατρούς της Ορθοπεδικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ρεθύμνου, θετικοί βρέθηκαν και οκτώ ασθενείς.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, δύο εκ των νοσούντων εισήχθησαν στην μονάδα Covid-19, ένας στη ΜΕΘ, ενώ τα υπόλοιπα κρούσματα που αντιμετωπίζουν ήπια συμπτώματα τέθηκαν σε κατ'οίκον περιορισμό.

Καθώς η Ορθοπεδική Κλινική βρίσκεται στον ίδιο όροφο με την Χειρουργική, απολύμανση πραγματοποιήθηκε σε όλους τους χώρους ενώ παράλληλα, δεκάδες τεστ πραγματοποιήθηκαν στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό των συγκεκριμένων κλινικών χωρίς όμως να βρεθούν νέα θετικά κρούσματα.

Ο διοικητής του Νοσοκομείου κ. Μαρκάκης, μιλώντας στα Ρεθεμνιώτικα Νέα, τόνισε:

«Το νοσοκομείο ακολούθησε όλες τις διαδικασίες ιχνηλάτησης με βάση τα προβλεπόμενα πρωτόκολλα.Έγινε άμεσα απολύμανση στον πρώτο όροφο,στον χώρο της χειρουργικής κλινικής,έχουν διενεργηθεί τεστ σε όσους ασθενείς αλλά και σε όσους γιατρούς και λοιπό υγειονομικό προσωπικό κρίθηκε αναγκαίο.

Οι ασθενείς που βρισκόταν ήδη στην χειρουργική κλινική όταν επιβεβαιώθηκε το πρώτο κρούσμα παραμένουν σε αυτή λαμβάνοντας όλα τα μέτρα προστασίας.Απολύμανση χώρων όπως σας προείπα και διενέργεια τεστ. Οι νέες εισαγωγές ασθενών της χειρουργικής γίνονται στην παθολογική κλινική και παρακολουθούνται κανονικά από τους χειρουργούς».

Το Νοσοκομείο Ρεθύμνου είχε αντιμετωπίσει παρόμοια κατάσταση στις αρχές Νοεμβρίου όταν μετά από τον εντοπισμό ενός θετικού κρούσματος σε μέλος του προσωπικού καθαριότητας, τέθηκαν σε καραντίνα επτά μέλη του προσωπικού που είχαν συμπέσει σε βάρδια το προηγούμενο διάστημα.

Περισσότερα σε Ειδήσεις