Γιαγιά ήταν πεσμένη για 12 ώρες και κανείς δεν την άκουγε να φωνάζει

Ηλικιωμένη γυναίκα έπεσε στο σπίτι και έμεινε πεσμένη στο πάτωμα για σχεδόν 12 ώρες-Οι γείτονες την άκουσαν και έσπευσαν να την βοηθήσουν

Μια δυσάρεστη περιπέτεια είχε την περασμένη Παρασκευή μια γιαγιά με κινητικά προβλήματα στην περιοχή της Λαμίας, όταν λίγο μετά τις 9 το πρωί γλίστρησε μέσα στο σπίτι όπου έμενε μόνη της και έμεινε στο πάτωμα μέχρι τις 8:30' το βράδυ, καθώς όσες φορές κι αν κάλεσε σε βοήθεια φωνάζοντας δεν ήταν αρκετό για να την ακούσει κανείς.

Ευτυχώς, όμως για καλή της τύχη, κάποια στιγμή το μαρτύριο της έλαβε τέλος, αφού ένας από τους γείτονές της την άκουσε όταν πήγε προς το σπίτι της για να ελέγξει αν η γιαγιά ήταν καλά, αφού είχε να την δει πολλές ώρες.

Όταν η ηλικιωμένη γυναίκα τον άκουσε, άρχισε να φωνάζει για μία ακόμη φορά κι έτσι κατάφερε να κάνει αισθητή την παρουσία της και το αμέσως επόμενο λεπτό τόσο ο ίδιος, όσο και άλλοι γείτονες που εν τω μεταξύ συγκεντρώθηκαν έξω από το σπίτι έσπευσαν να ανοίξουν την πόρτα. Ωστόσο, αυτό δεν ήταν εφικτό, επειδή το σπίτι ήταν κλειδωμένο. Έτσι ζητήθηκε η συνδρομή της πυροσβεστικής για να ανοίξουν την πίσω πόρτα και να απεγκλωβίσουν τη γιαγιά.

Στο σημείο έσπευσαν και διασώστες του ΕΚΑΒ για να προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες στην ηλικιωμένη, η οποία τελικά μετά τον απεγκλωβισμό και την πρώτη φροντίδα επέλεξε να μην πάει στο νοσοκομείο, λόγω της πανδημίας, αφού αισθανόταν ότι με τη βοήθεια των γειτόνων θα μπορούσε να ξεπεράσει τη δύσκολη εμπειρία της.

Είναι πραγματικά ευλογία να έχει κανείς γείτονες που νοιάζονται για το διπλανό τους και ιδίως όταν αυτός είναι ηλικιωμένος και το έχει περισσότερη ανάγκη. Μέσα στην ατυχία της, τυχερή, λοιπόν η γιαγιά που έχει τέτοιους γείτονες.

Περισσότερα σε Ειδήσεις