Την άνοιξη η ύδρευση της ανατολικής πλευράς του νομού από τη λίμνη Σμοκόβου

Μετατίθεται η ύδρευση της ανατολικής πλευράς του νομού από τη λίμνη Σμοκόβου-Τι συνέβαλε στην καθυστέρηση υλοποίησης του έργου προϋπολογισμού 43 εκατ. ευρώ

Συμβαίνουν και γεγονότα που αλλάζουν τον αρχικό σχεδιασμό, είτε αυτό αφορά ιδιωτικής φύσης περιστατικά, είτε δημόσια έργα και την υλοποίησή τους, όπως και στην περίπτωση της ύδρευσης της ανατολικής πλευράς του νομού Καρδίτσας από την λίμνη Σμοκόβου, η οποία μετατίθεται για την άνοιξη του 2021.

Το σημαντικό έργο προϋπολογισμού 43 εκατ. ευρώ -που αφορά 42 τοπικές κοινότητες και χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη, της Περιφέρειας Θεσσαλίας- αναμενόταν να μπει σε δοκιμαστική λειτουργία, υπό την εποπτεία της κατασκευάστριας εταιρείας, για ένα εξάμηνο, πριν περάσει στο Σύνδεσμο Ύδρευσης Σμοκόβου, όπως αναφέρει σε σχετικό δημοσίευμά του το karditsalive.net.

Το παραπάνω σκεπτικό θα λάμβανε σάρκα και οστά το φθινόπωρο του 2020, με κανονική παροχέτευση νερού και για να διαπιστωθεί η καλή λειτουργία του, ωστόσο ο συγκεκριμένος προγραμματισμός θα πάει πίσω κυρίως για προβλήματα που δημιουργήθηκαν από το καταστροφικό πέρασμα από την ευρύτερη περιοχή του τυφώνα «Ιανού», τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Ο τυφώνας οδήγησε εκτός από τις ανυπολόγιστες καταστροφές και στην απώλεια ανθρώπινων ζωών

Υπενθυμίζεται ότι οι κάτοικοι στην περιφέρεια Θεσσαλίας αναβίωσαν εικόνες που θύμιζαν τις πλημμύρες της 9ης Αυγούστου στην Εύβοια, καθώς η κακοκαιρία που προκάλεσε ο τυφώνας «Ιανός» δημιούργησε τεράστια προβλήματα σε όλη την ευρύτερη περιοχή, με την Πυροσβεστική να δέχεται συνολικά 630 κλήσεις.

Ο τυφώνας είχε ως τραγικό αποτέλεσμα εκτός από τις ανυπολόγιστες καταστροφές και το να χάσουν τη ζωή τους άνθρωποι που τα έβαλαν με τη μανία της φύσης αλλά τελικά δεν τα κατάφεραν να την αντιμετωπίσουν.

«Σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια είμαι αποφασισμένος να συνεισφέρω με όσες δυνάμεις διαθέτω. Ήδη έχουν γίνει σημαντικά βήματα, ενώ προσωπικά βρίσκομαι σε διαρκή επικοινωνία με τους συναρμόδιους υπουργούς προκειμένου να έχουν μια διαυγή εικόνα της κατάστασης, των αναγκών και του προγραμματισμού που χρειάζεται για την αναγέννηση της περιοχής μας» είχε δηλώσει μετά το θλιβερό συμβάν, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κωνσταντίνος Τσιάρας, μιλώντας αποκλειστικά στην «kedenews».

Περισσότερα σε Ειδήσεις