Σύλληψη και «τσουχτερό» πρόστιμο σε εμπορικό κατάστημα που εντοπίστηκε ανοιχτό

Πρόστιμο 5.000 ευρώ επιβλήθηκε σε ιδιοκτήτη εμπορικού καταστήματος στη Χαλκίδα, που ανέβασε τα ρολά εν μέσω lockdown-Για την υπόθεση ορίστηκε τακτική δικάσιμος

Όσο το lockdown παρατείνεται, ναι μεν προστατεύεται η δημόσια υγεία αλλά ταυτόχρονα πλήττεται σοβαρότατα η οικονομία και είναι πολλές οι επιχειρήσεις που -αν αυτό συνεχιστεί για πολύ καιρό ακόμη- θα αναγκαστούν να βάλουν «λουκέτο».

Αυτό είχε μάλλον στο μυαλό του ο ιδιοκτήτης γνωστού καταστήματος οικιακών ειδών στη Χαλκίδα και σύμφωνα με ρεπορτάζ του EviaZoom.gr βρέθηκε αντιμέτωπος με ένα «τσουχτερό» πρόστιμο της τάξεως των 5.000 ευρώ που του επιβλήθηκε, όταν αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Χαλκίδας το εντόπισαν ανοιχτό, παρουσία και ενός πελάτη.

Ακολούθως επιβλήθηκε πρόστιμο 300 ευρώ και στον φερόμενο ως πελάτη, που νόμισε ότι θα έκανε ανενόχλητος τις αγορές του χωρίς να τον εντοπίσει κανείς. Ωστόσο, όπως αποδείχθηκε, όχι μόνο τον ανακάλυψαν αλλά θα αναγκαστεί να πληρώσει και το παραπάνω χρηματικό ποσό προς… γνώση και συμμόρφωση.

Σημειώνεται, τέλος ότι αργότερα ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης αφέθηκε ελεύθερος κατόπιν προφορικής εντολής του Αντεισαγγελέα Υπηρεσίας Πρωτοδικών Χαλκίδας και για την υπόθεση ορίστηκε τακτική δικάσιμος.

Ακόμη και το πιο αυτονόητο, όπως το να κάνει κανείς τα ψώνια του στα μαγαζιά ή να επιθυμεί να λειτουργεί η επιχείρησή του, φτάσαμε πλέον στο σημείο να θεωρείται αξιόποινη πράξη. Ας όψεται ο κορονοϊός…

Περισσότερα σε Ειδήσεις