Δημιουργία καταφυγίου αδέσποτων ζώων μέσω του ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ στο δήμο Τοπείρου

Εντάχθηκε στο Πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ του Υπουργείου Εσωτερικών η πρόταση του Δήμου Τοπείρου για τη δημιουργία εγκαταστάσεων καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς προϋπολογισμού 372.000 ευρώ.

Το κτιριακό συγκρότημα θα αποτελείται από δύο πτέρυγες, εκ των οποίων η μια θα στεγάζει κατάλληλα διαμορφωμένους χώρους για την προσωρινή φιλοξενία των αδέσποτων ζώων συντροφιάς, με πρόβλεψη αντίστοιχων θέσεων για τον αυλισμό τους. Στην άλλη πτέρυγα θα περιλαμβάνονται όλοι οι λειτουργικοί και βοηθητικοί χώροι που απαιτούνται για την υποστήριξη της δομής όπως ιατρείο, γραφεία, αίθουσα προσωπικού, χώροι υγιεινής και αποθήκες.

Ο Δήμαρχος Τοπείρου Θωμάς Μίχογλου δήλωσε: «Το καταφύγιο αδέσποτων ζώων συντροφιάς του Δήμου μας θα αποτελεί μια σημαντική υποδομή με σύγχρονες προδιαγραφές που θα προσφέρει κατάλληλες συνθήκες φιλοξενίας, όπως αυτές ορίζονται από τη σχετική νομοθεσία. Επιπλέον, ο Δήμος μας έχει εξασφαλίσει την απαιτούμενη άδεια ίδρυσης για την εγκατάσταση, όπου θα φιλοξενούνται έως 48 αδέσποτα ζώα συντροφιάς».

Περισσότερα σε Ειδήσεις