Άρπαξε ξαφνικά φωτιά καμινάδα σε κεντρικό σημείο της πόλης

Φωτιά ξέσπασε σε καμινάδα σε κεντρικό σημείο της Λαμίας-Ευτυχώς δεν υπήρξαν θύματα

Ευτυχώς άγιο είχαν οι κάτοικοι της γύρω περιοχής αλλά και όσοι περαστικοί έτυχε να περάσουν από το σημείο όπου σημειώθηκε ένα απρόοπτο περιστατικό με φωτιά, που ξέσπασε ξαφνικά σε καμινάδα επί της οδού Καραϊσκάκη στην περιοχή της Λαμίας.

Στο σημείο δημιουργήθηκε βαριά ατμόσφαιρα, αλλά για καλή τύχη όλων η φωτιά δεν βρήκε στον διάβα της κάτι να κάψει, οπότε δεν δημιουργήθηκε κανένα πρόβλημα και δεν κινδύνεψε κανείς.

Όπως αναφέρει το lamiareport, είναι σημαντικό σε αυτές τις περιπτώσεις να έχουμε την ψυχραιμία να κλείσουμε τον αεραγωγό από το τζάκι μας, ώστε να μην προσφέρουμε στη φωτιά οξυγόνο και να σβήσει. Επίσης, καλό είναι να προσέχουμε τα ξύλα που καίμε, καθώς τα κωνοφόρα έχουν ρετσίνι, που κολλάει στην καμινάδα και αναφλέγεται. Το πιο απαραίτητο βέβαια είναι ο τακτικός ετήσιος καθαρισμός της καμινάδας πριν χρησιμοποιήσουμε το τζάκι.

Πρέπει να επισημανθεί επίσης ότι αυτό το διάστημα που χρησιμοποιούμε τα τζάκια μας και χρειάζεται να πετάμε τακτικά τις στάχτες, αυτές θα πρέπει να είναι από μέρες σβηστές προκειμένου να τις ρίξουμε σε κάδο. Γι’ αυτό καλό είναι να έχουμε ένα μεταλλικό δοχείο που να μπορεί να χωράει στάχτες 2-3 ημερών, ώστε να είμαστε σίγουροι ότι δεν υπάρχει πιθανότητα μόλις βρεθεί στα σκουπίδια να πάρει φωτιά.

Περισσότερα σε Ειδήσεις