Επέτειος δολοφονίας Γρηγορόπουλου: 5.000 αστυνομικοί στο δρόμο

Σε «φρούριο» έχει μετατραπεί το κέντρο της Αθήνας, προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν αιφνιδιαστικές, περιμετρικές συγκεντρώσεις και επιθέσεις για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Να σημειωθεί ότι με εντολή της αστυνομίας, κλειστοί παραμένουν από τις 8 το πρωί της Κυριακής οι σταθμοί Ομόνοια, Πανεπιστήμιο, Σύνταγμα, Ακρόπολη, Μοναστηράκι, Βικτώρια και Σεπόλια στις γραμμές 1, 2 και 3 του Μετρό, ενώ 5.000 αστυνομικοί βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο δρόμο για την πρόληψη και αποφυγή επεισοδίων με αφορμή την επέτειο δολοφονίας του Γρηγορόπουλου.

Αναφορικά με το απαγορευτικό συγκεντρώσεων άνω των τεσσάρων ατόμων, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Μιχάλης Καραμαλάκης, προέβη σε διαταγή απαγόρευσης των συγκεντρώσεων-συναθροίσεων για λόγους δημόσιας υγείας, όπως ακριβώς είχε γίνει και στην επέτειο του Πολυτεχνείου.

Το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ.

Η Ελληνική Αστυνομία έχει προετοιμάσει ενισχυμένο σχέδιο, κατά το οποίο τα Εξάρχεια και κυρίως η περιοχή που έλαβε χώρα η δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου τίθεται στο επίκεντρο.

Συγκεκριμένα, οι Αρχές έχουν σχηματίσει δύο τετράγωνα ασφαλείας, με το πρώτο να αφορά στις οδούς Κωλέττη, Εμμανουήλ Μπενάκη, Ανδρέα Μεταξά και Ζωοδόχου Πηγής, και το δεύτερο να είναι ακόμα πιο ευρύ, και να περικλείει τις οδούς Θεμιστοκλέους, Σόλωνος, Χαριλάου Τρικούπης και Αραχώβης.

Σε αυτά τα τετράγωνα, θα γίνονται εντατικοί έλεγχοι για άσκοπες μετακινήσεις και θα ελέγχεται εάν τα SMS που έχουν στείλει αποτελούν σαφή αιτία για να βρεθούν στο σημείο.

Στο σχεδιασμό αυτό συμμετέχουν περίπου 5.000 αστυνομικοί, ενώ αναμένεται να χρησιμοποιηθούν και drones αλλά και ελικόπτερα.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι αστυνομικές Αρχές θα επιστρατεύσουν και έξι Αίαντες, οι οποίοι θα χρησιμοποιηθούν στην περίπτωση που υπάρξει ένταση.

Την ίδια ώρα, και μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν χθες, Σάββατο, στον Κολωνό, έχουν τοποθετηθεί «παρατηρητές» σε αστυνομικά τμήματα, καθώς επίσης έχει δημιουργηθεί κλοιός ασφαλείας σε δικαστικούς στόχους και εκκλησίες.

Περισσότερα σε Ειδήσεις