Κακοκαιρία: Έπεσαν δέντρα στη Θεσσαλονίκη, πλημμύρισαν σπίτια σε Ημαθία και Πιερία

Με προβλήματα εξαιτίας της έντονης κακοκαιρίας που πλήττει τη Βόρεια Ελλάδα, ξεκινά η εβδομάδα.

Στη Θεσσαλονίκη, από αργά το βράδυ της Κυριακής φυσούν έντονοι άνεμοι, ενώ το πρωί της Δευτέρας ο αέρας δυνάμωσε, με αποτέλεσμα να προκληθεί ακόμη και πτώση δέντρων. Η κακοκαιρία είναι έντονη και στην Ημαθία και την Πιερία, όπου από το πρωί έχουν εκδηλωθεί ισχυρές βροχοπτώσεις.

Οι άνεμοι στη συμπρωτεύουσα - όπου αυτή την ώρα βρέχει - έφτασαν κατά διαστήματα τα 6 μποφόρ, κάτι το οποίο οδήγησε στο να ξηλωθούν τέντες και να μετακινηθούν κάδοι απορριμμάτων. Παράλληλα, σε ορισμένες περιοχές αναφέρθηκαν διακοπές ρεύματος, ενώ κλιμάκιο του δήμου Θεσσαλονίκης κλήθηκε να απομακρύνει πεσμένα δέντρα από τους δρόμους.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχτηκε δύο κλήσεις στην ανατολική Θεσσαλονίκη για κοπές δένδρων και σε μία εξ αυτών, στην Τούμπα, καταγράφηκε ζημιά σε σταθμευμένο όχημα από πτώση κλαδιών.

Καταιγίδες σε Ημαθία και Πιερία

Η κακοκαιρία σαρώνει και τους νομούς Ημαθίας και Πιερίας, με τις καταιγίδες να είναι έντονες και την πυροσβεστική να έχει δεχτεί κλήσεις για άντληση υδάτων και παροχή βοήθειας σε ηλικιωμένους.

Την ίδια ώρα, έχουν προκληθεί προβλήματα από υπερχειλίσεις ρεμάτων σε σημεία του ορεινού οδικού δικτύου της Πιερίας.

Υπενθυμίζεται ότι στην Κατερίνη, λόγω της κακοκαιρίας και της πτώσης δέντρων, καταγράφονται μικρές καθυστερήσεις στα δρομολόγια Θεσσαλονίκης - Λάρισας της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Περισσότερα σε Ειδήσεις