Ρόδος: Συλλήψεις Ελλήνων για κατασκοπεία - Έστελναν φωτογραφίες πολεμικών πλοίων σε Τούρκους

Δύο άτομα συνελήφθησαν για κατασκοπεία στη Ρόδο, ύστερα από εξονυχιστική έρευνα της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ), με τη συνδρομή της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρόδου.

Οι συλληφθέντες είναι ελληνικής υπηκοότητας, ενώ σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για κατασκοπεία, αλλά και για το νόμο περί μέτρων ασφαλείας οχυρών θέσεων. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι δύο άνδρες έστελναν πληροφορίες και φωτογραφίες πολεμικών πλοίων στην Τουρκία.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από την Ελληνική Αστυνομία, ο ένας εργαζόταν ως μάγειρας από το καλοκαίρι έως και πριν από περίπου ένα μήνα σε πλοίο που εκτελούσε το δρομολόγιο Καστελόριζο – Ρόδο – Κω. Όσο βρισκόταν στο καράβι, κατέγραφε τα πολεμικά πλοία, στρατιωτικές εγκαταστάσεις, καθώς και όλες τις στρατιωτικές δυνάμεις στα νησιά, και στη συνέχεια έστελνε όλο το υλικό στον δεύτερο, ο οποίος εργάζεται στο προξενείο της Τουρκίας στη Ρόδο. Και οι δύο είναι Έλληνες και Μουσουλμάνοι.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση «από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο (2) ημεδαπών, για παράβαση του άρθρου 148 Π.Κ. (κατασκοπεία) και του Α.Ν. 376/1936 (περί μέτρων ασφαλείας οχυρών θέσεων) κατά συναυτουργία.»

» Εκ των ανωτέρω, ο ένας εργάζεται σε επιβατικό πλοίο, που εκτελεί ακτοπλοϊκά δρομολόγια διασύνδεσης της νήσου Ρόδου με τη νήσο Μεγίστη (Καστελόριζο) και ο έτερος εργάζεται σε Προξενική Αρχή στη Ρόδο».

Περισσότερα σε Ειδήσεις