Ειδικοί γιατροί και νοσηλευτές στηρίζουν εθελοντικά το νοσοκομείο Δράμας

25 ειδικοί γιατροί και 26 νοσηλεύτριες/τες στηρίζουν εθελοντικά το Νοσοκομείο Δράμας

Τους εθελοντές ειδικούς γιατρούς και νοσηλευτές/τριες από νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας του Ε.Σ.Υ. από όλη τη χώρα, οι οποίοι βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά του κορονοϊού και προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο Γενικό Νοσοκομείο Δράμας, ευχαριστεί με ανακοίνωσή της η διοικήτρια του Γ.Ν. Δράμας, κα. Θεσσαλονικιά Καρατζόγλου.

Όπως αναφέρει η κα. Καρατζόγλου: «Με μεγάλη ανακούφιση υποδεχθήκαμε τις τελευταίες μέρες:

Α) τους νέους εθελοντές ιατρούς και νοσηλευτές που έφθασαν από διάφορα μέρη της Ελλάδας, αφού ιδιωτικά νοσοκομεία και κλινικές ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση της πολιτείας και στηρίζουν έμπρακτα τον σχεδιασμό του Υ. Υγείας για αναχαίτιση του covid-19.

Β) τους μετακινημένους με αποφάσεις του Υπουργείου Υγείας (εθελοντές) γιατρούς του ΕΣΥ

Γ) τους μετακινημένους με αποφάσεις της 4ης ΥΠΕ γενικούς γιατρούς και νοσηλευτές των Κέντρων Υγείας της Π.Ε. Δράμας, και

Δ) τους ιδιώτες γιατρούς της Δράμας που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκλησή μας για παροχή υπηρεσίας, για να μας συνδράμουν την πιο κρίσιμη στιγμή για την αντοχή του προσωπικού του νοσοκομείου μας».

Η εθελόντρια παθολόγος του Ερρίκος Ντυνάν κ.Νατάσα Κουτσούρη, που εργάστηκε τις προηγούμενες ημέρες στο Νοσοκομείο Δράμας τόνισε ότι αυτό που συμβαίνει στη Δράμα είναι απερίγραπτο. Υπάρχουν πάρα πολλά κρούσματα. Σημείωσε δε ότι γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό στο Νοσοκομείο Δράμας, καταβάλλουν υπεράνθρωπη προσπάθεια για να αντιμετωπίσουν την κατάσταση. Στέλνοντας το δικό της μήνυμα στους συναδέλφους της, σημείωσε «Ελάτε να βοηθήσετε, γιατί χρειάζεται βοήθεια, χρειάζεται εθελοντισμός, αλλά πάνω από όλα χρειάζονται χέρια. Το Νοσοκομείο Δράμας έχει ανταπεξέλθει θεαματικά στο κύμα της πανδημίας με εκατόν σαράντα κλίνες covid. Το νούμερο είναι αδιανόητο ακόμη και για τα Αθηναϊκά δεδομένα. Δεν μπορούν να συνεχίσουν με τους ίδιους ρυθμούς έχουν εξαντληθεί όλες τους οι δυνάμεις. Εδώ βρήκαμε εξαιρετικούς συναδέρφους σε όλα τα επίπεδα… Χρειάζονται υποστήριξη και από τους όμορους Νομούς. Είναι σημαντικό να συμβάλλουν όλα τα νοσοκομεία. Εμείς βρήκαμε φοβερή αγάπη και φροντίδα. Ελπίζουμε η παρουσία μας να βοήθησε. Το Νοσοκομείο της Δράμας χρειάζεται βοήθεια γιατί οι αριθμοί είναι μεγάλοι».

Περισσότερα σε Ειδήσεις