Μητροπολίτης Κέρκυρας: «Πρόσχημα ο κορονοϊός για να μην κοινωνούμε»

Όλα όσα ανέφερε ο Μητροπολίτης Κέρκυρας κατά τη διάρκεια του Εσπερινού του Πολιούχου του νησιού

Πρόσχημα αποτελεί η πανδημία για να μην κοινωνούμε αναφέρει ο Μητροπολίτης Κέρκυρας Νεκτάριος, κατά την διάρκεια του Εσπερινού του Πολιούχου -Αγίου Σπυρίδωνα- του νησιού. Ο ίδιος είχε οδηγηθεί στον Εισαγγελέα μετά από προτροπές τους προς τους πιστούς να στείλουν sms για σωματική άσκηση και να πάνε να κοινωνήσουν.

Ολόκληρη η δήλωση του Μητροπολίτη Κέρκυρας

«Ο Άγιος Σπυρίδωνας έγινε συλλειτουργός των Αγγέλων. Τέτοια παραδείγματα έχουμε πολλά στην ιστορία της Εκκλησίας. Όμως εμείς έχουμε μπροστά μας τον Άγιο Σπυρίδωνα τον οποίο παρακαλούμε για όλη την οικουμένη, αυτήν που πλήττεται από αντίθεες δυνάμεις. Δεν περνούσε ημέρα στην ζωή του που ο Άγιος Σπυρίδων να μην τελέσει την θεία λειτουργία, να γίνεται ένα με τον Χριστό κοινωνώντας το Σώμα και το Αίμα του Κυρίου.

Ο Aγιος έρχεται να μας διδάξει ότι εάν σταθούμε μπροστά στον Κύριό μας με πίστη, με αφοσίωση, με αγάπη, με μετάνοια τότε ο Θεός θα μας γλιτώσει από τα δεσμά με τα οποία είμαστε δεμένοι από το κακό. Σήμερα οι άνθρωποι έχουν μήνη κατά του προσώπου του Χριστού. Γι’ αυτό και αρνούνται να δεχτούν την αξία και την μοναδικότητα της θείας κοινωνίας. Ο Χριστός μας λυτρώνει από τις αμαρτίες μας και μας δίνει ζωή αιώνιο.

Η πανδημία χρησιμοποιείται ως πρόσχημα για να μην κοινωνούμε. Στοχοποιείται η Εκκλησία. Όμως εμείς, ακολουθώντας τον Άγιο Σπυρίδωνα, α συνεχίσουμε να πορευόμαστε στην πνευματική παρακαταθήκη του και προσευχόμαστε να συνέλθει ο κόσμος από την πτώση και την λοξοδρόμηση.

Η Θεία κοινωνία είναι η πεμπτουσία της πίστης μας! Και ο Άγιος θα μας βοηθήσει να κρατήσουμε τη αυθεντικότητα της ζωής μας, λειτουργώντας και κοινωνώντας!».

Περισσότερα σε Ειδήσεις