Ανεβλήθη η δίκη του φερόμενου ως «ψευτογιατρού» στα Χανιά

Αποστολή του «kedenews» στα Χανιά

Αναβολή ζήτησε και έλαβε ο συνήγορος υπεράσπισης του ζευγαριού που κατηγορείται ότι προσέφερε ιατρικές υπηρεσίες σε εκατοντάδες κατοίκους των Χανίων χωρίς να είναι γιατροί.

Του Γιώργου Σόμπολου

Οι κατηγορούμενοι μεταφέρθηκαν λίγο πριν τις δώδεκα το μεσημέρι στα δικαστήρια Χανίων συνοδεία αστυνομικών και παρουσία του συνηγόρου τους. Το ανδρόγυνο, κατηγορείται πως εξαπάτησε περίπου 200 Χανιώτες, κυρίως κατοίκους του χωριού Πλάτανος, στους οποίους εμφανιζόταν ως γιατροί προσφέροντας, με το αζημίωτο, ιατρικές υπηρεσίες.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν ονοματεπώνυμα θυμάτων σε βιβλίο-αρχείο που κρατούσε ο κατηγορούμενος, μεγάλο αριθμό "μαντζουνιών" και σκευάσματα τα οποία ερευνώνται από τις αρμόδιες υπηρεσίες για την προέλευση τους, καθώς και ένα μηχάνημα βιοσυντονισμού, το οποίο κατηγορείται ο φερόμενος ως δράστης πως χρησιμοποιούσε για τις διαγνώσεις του.

Οι κατηγορούμενοι πάντως αρνούνται τις κατηγορίες, ειδικά ο άνδρας υποστηρίζει πως εφαρμόζει ολιστική ιατρική και πως παρείχε τις γνώσεις του συμβουλευτεί και όχι ως επάγγελμα, αρνούμενος ότι δεχόταν αμοιβές, όπως κατηγορείται. Οι κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους και η δίκη προσδιορίστηκε για τις 28 Δεκεμβρίου.

Περισσότερα σε Ειδήσεις