Δωρεάν τεστ για κορονοϊό μέσω drive through σε Σουφλί και Λαγυνά

Οι δειγματοληψίες θα πραγματοποιηθούν μέσα από το αυτοκίνητο την Παρασκευή στο Σουφλί

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της πανδημίας Covid-19 και για την ορθότερη εκτίμηση της επιδημιολογικής κατάστασης στο Νομό Έβρου, η Περιφερειακή Ενότητα Έβρου – Δ/νση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας σε συνεργασία με την Κινητή Ομάδα Υγείας (ΚΟΜΥ) του ΕΟΔΥ και τον Δήμο Σουφλίου, διοργανώνει δωρεάν μαζικές δειγματοληψίες (rapid tests) για τον κορονοϊό για όλους τους πολίτες και με τη μέθοδο drive though στην πόλη του Σουφλίου και στα Λαγυνά.

Οι δειγματοληψίες θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2020,

α) ώρες 9:00 έως 13:00 παραπλεύρως του Α.Τ. Σουφλίου στην είσοδο της λαϊκής αγοράς

β) ώρες 9:00 έως 12:00 στην είσοδο του Δημαρχείου Σουφλίου για πολίτες και τους υπαλλήλους του Δήμου Σουφλίου.

γ) ώρες 13:00 έως 14:30 στα Λαγυνά, στο χώρο του κτιρίου της πρώην κοινότητας.

Η δράση υποστηρίζεται από το Αστυνομικό Τμήμα Σουφλίου και το Παράρτημα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Αλεξανδρούπολης.

Οι πολίτες που επιθυμούν να συμμετέχουν στην παραπάνω δράση, για τη μετακίνησή τους θα αποστέλλουν sms με αριθμό 1 στο 13033. Στη συνέχεια, θα προσέρχονται στο προαναφερόμενο σημείο, φορώντας μάσκα, έχοντας μαζί τους τον προσωπικό αριθμό υγείας ΑΜΚΑ και δηλώνοντας το κινητό τους τηλέφωνο.

Κατά την προσέλευσή τους στο σημείο ελέγχου οι πολίτες θα υποβάλλονται στην εξ αποστάσεως θερμομέτρηση και δειγματοληψία για τον κορονοϊό. Τα αρνητικά αποτελέσματα του τεστ COVID-19 θα γνωστοποιηθούν στους συμμετέχοντες πολίτες μέσω SMS, ενώ όσοι είναι θετικοί στο ιό θα ενημερωθούν μέσω τηλεφώνου.

Η παρούσα δράση έχει στόχο την έγκαιρη ανίχνευση περιστατικών, με γνώμονα πάντα την προστασία της υγείας των πολιτών, καθώς δεν χρειάζεται να μετακινηθούν σε νοσοκομείο, διαγνωστικά κέντρα κλπ., ενώ παράλληλα παρέχει σημαντική αποφόρτιση του συστήματος Υγείας.

Περισσότερα σε Ειδήσεις