Χρηματοδότηση ύψους 31 εκατ. ευρώ σε έργα του αεροδρομίου της Χίου

Τα έργα εντάχθηκαν στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020»

Έργα ύψους 31.128.951 εκατ. ευρώ θα πραγματοποιηθούν στο αεροδρόμιο της Χίου, όπως ενημέρωσε ο Υπουργός Μετανάστευσης και βουλευτής Χίου Νότης Μηταράκης. Το έργο περιλαμβάνει την επέκταση του διαδρόμου και της ανακαίνιση των κτιριακών εγκαταστάσεων του αεροδρομίου Χίου. Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί σε 2 με 2,5 χρόνια.

Η ανακοίνωση του κ. Μηταράκη

«Ένα όνειρο γενιών γίνεται πραγματικότητα! , αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο κ. Μηταράκης. Μετά από ένα χρόνο συστηματικής προσπάθειας, ολοκληρώσαμε όλα τα βήματα. Πετύχαμε την έγκριση της τροποποίησης των περιβαλλοντικών όρων, τη διενέργεια διαγωνισμών και την υπογραφή συμβάσεων με τεχνικούς συμβούλους. Είδαμε να πραγματοποιούνται επιτόπιες μελέτες.

Λάβαμε την έγκριση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου. Φθάσαμε στο τελικό βήμα, την προκήρυξη του έργου μέσα στις επόμενες εβδομάδες, ώστε να δούμε την υλοποίηση, να δούμε το εργοτάξιο μέσα στους επόμενους μήνες. Επίσης το διάστημα αυτό εγκρίθηκε η αύξηση της πίστωσης για την ολοκλήρωση του έργου της οδού Χρήστου και εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ η μετατόπιση της παραλιακής οδού.

Ομοίως προχωράμε όλα τα έργα που συζητούσαμε μαζί προεκλογικά. Νέο Δικαστικό Μέγαρο Χίου, πετύχαμε την ολοκλήρωση μιας διαδικασίας που εκκρεμούσε από το 2015, την παραλαβή της εργολαβίας από τον έκπτωτο εργολάβο. Ρυθμίστηκε το ιδιοκτησιακό καθεστώς ,εξασφαλίσθηκε η αύξηση του προϋπολογισμού και δημοπρατήθηκε το έργο, υπάρχει ανάδοχος.

Αναφορικά με το κτίριο που στεγάζεται το Πρωτοδικείο Χίου, εγκρίθηκε η μελέτη επισκευής, εκδόθηκε η άδεια μικρής κλίμακας και δημοπρατήθηκε και αυτό το έργο.

Κόρης Γεφύρι, ξεκίνησαν οι εργασίες για τον έλεγχο του φράγματος από την ερευνητική ομάδα, τον Φεβρουάριο θα έχουμε πλέον ολοκληρώσει και αυτή την διαδικασία.

Φίλες και Φίλοι, αφήνουμε πίσω 5 χρόνια μιζέριας, 5 χρόνια στασιμότητας, 5 χρόνια μεταναστευτικής κρίσης. Και με αισιοδοξία, αποφασιστικότητα και σχέδιο προχωράμε τα μεγάλα έργα. Για το παρόν και το μέλλον του νησιού μας. Προχωράμε μαζί!»

Περισσότερα σε Ειδήσεις