Βραβείο στην Ένωση Κυριών Δράμας από την Ακαδημία Αθηνών

Άλλη μία διάκριση πέτυχε μέσα από το έργο της η Ένωση Κυριών Δράμας. Η Ακαδημία Αθηνών της απένειμε το βραβείο Αικατερίνης Π. Οικονόμου.

Στην ανακοίνωση η Ακαδημία αναφέρει :

«Βραβείο Αικατερίνης Π. Οικονόμου, σύμφωνα με τους όρους της διαθήκης του Γεωργίου Π. Οικονόμου, με χρηματικό έπαθλο 3.000 ευρώ, απονεμόμενο σε γυναίκα ή γυναικεία οργάνωση – σωματείο για εξαίρετη πράξη ή δράση κοινωνικής ευποιίας και φιλανθρωπίας στο σωματείο «Ένωση Κυριών Δράμας – Σπίτι Ανοιχτής Φιλοξενίας», για την επί πολλά έτη προσφορά κοινωνικού, ανθρωπιστικού και πολιτιστικού έργου, κυρίως στις ευπαθείς ομάδες της περιοχής, ιδιαίτερα δε με την προσάρτηση στο έργο του πλήρως εξοπλισμένου ξενώνα στον οποίον παρέχεται επί πλέον στους φιλοξενούμενους διατροφή, ένδυση, περίθαλψη και νομική, επαγγελματική και ψυχολογική υποστήριξη».

“Με δήλωσή της η Πρόεδρος της Ένωσης Κυριών Δράμας-Σ.Α.Φ. αναφέρει σχετικά: «Η βράβευση από ένα πνευματικό Ίδρυμα τέτοιου βεληνεκούς, όπως η Ακαδημία Αθηνών αφενός αποτελεί ύψιστη τιμή αφετέρου μας γεμίζει χαρά, ελπίδα και αισιοδοξία να συνεχίσουμε το έργο μας με νέους στόχους και όραμα. Η Ακαδημία Αθηνών βραβεύει το πολυετές κοινωνικό, ανθρωπιστικό και πολιτιστικό έργο και κυρίως στην παροχή του πλήρως εξοπλισμένου ξενώνα, του «Σπιτιού Ανοιχτής Φιλοξενίας» για άγαμες μητέρες, κακοποιημένες γυναίκες και παιδιά, το οποίο προσφέρει στους φιλοξενούμενους σίτιση, υπόδηση, ένδυση, ψυχολογική, νομική υποστήριξη, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και παροχή βοήθειας για εύρεση εργασίας, από το 1995. Από τις αρχές του 2004 φιλοξενούνται και άστεγοι Δραμινοί και φοιτήτριες απόρων οικογενειών. Στόχος του ξενώνα είναι, με απόλυτη εχεμύθεια και ασφάλεια, να κλείσει τις πληγές του παρελθόντος και να βοηθήσει τους φιλοξενούμενους να ορθοποδήσουν».

Η Πανηγυρική Συνεδρία της Ακαδημίας Αθηνών για την απονομή των βραβείων δεν θα πραγματοποιηθεί λόγω της παρούσας περιοριστικής κατάστασης που υπαγορεύεται από την ανάγκη αποτροπής της διασποράς του κορονοϊού Sars-CoV-2 και η επίδοση των παπύρων θα πραγματοποιηθεί εντός του 2021, «όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες»

Περισσότερα σε Ειδήσεις