Δωρεάν Wifi σε δημόσιους χώρους του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας

Στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Πρωτοβουλίας WiFi4EU

Ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας προστέθηκε στη «λίστα» των δήμων της Αττικής που θα προσφέρει δωρεάν σύνδεση Wifi στους δημότες και τους επισκέπτες του. Πρόκειται για έργο που ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2019 και ολοκληρώνεται τώρα με την εγκατάσταση δωρεάν σημείων ασύρματης πρόσβασης Wifi σε δημόσιους χώρους, με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Συγκεκριμένα, η εγκατάσταση παροχής τοποθετήθηκε σε πέντε σημεία. Στο Πάρκο Μικρασιατών και Αλησμόνητων Πατρίδων, στο Γυμναστήριο «Άτταλος», στη συνοικία Αγίας Μαρίνας, στο Κλειστό Γυμναστήριο «Ζ. Αλεξάνδρου - Ιωνικός» και στο Πάρκο «Γ. Αποστολάκης» Νέας Χαλκηδόνας. Επίσης, σε δημοτικά κτίρια και υπηρεσίες όπως το Κεντρικό Δημαρχείο και το πρώην Δημαρχείο Νέας Χαλκηδόνας, ενώ εκκρεμούν και θα ενεργοποιηθούν το προσεχές διάστημα στα σημεία Π.Π.Ι.Ε.Δ. (και μέρος του άλσους), ΚΕΠ Νέας Χαλκηδόνας, Π. Πατριάρχου και Σάρδεων (κέντρο Νέας Φιλαδέλφειας), Πλατεία Χρυσαλλίδος (Νέα Χαλκηδόνα).

Δηλώσεις Δημάρχου 

«Με μεγάλη χαρά είμαστε σε θέση σήμερα να πούμε πως ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας ολοκληρώνει ένα πρώτο βήμα αξιοποίησης των νέων τεχνολογιών, παρέχοντας δωρεάν πρόσβαση στο διαδίκτυο στους συμπολίτες μας αλλά και στους επισκέπτες του δήμου», δήλωσε ο δήμαρχος Γιάννης Βούρος και συνέχισε: «Ένα από τα πράγματα που μας έκαναν ειλικρινά εντύπωση, αναλαμβάνοντας τη διοίκηση του δήμου πριν από περίπου 15 μήνες, ήταν το πόσο πίσω είμαστε ως δήμος σε αυτόν τον τομέα. Πιστεύω πως δεν υπήρχαν πολλοί δήμοι στην Ελλάδα εν έτει 2019 που δεν είχαν Wifi ούτε καν στο δημαρχείο της πόλης τους. Αυτό, όπως είχαμε δεσμευθεί, επιτέλους αλλάζει. Αλλάζει μέσω του δωρεάν και ελεύθερου Wifi σε δημοτικά κτίρια, πλατείες και γειτονιές της πόλης μας, αλλάζει μέσω της χρήσης σύγχρονων ηλεκτρονικών εφαρμογών που ήδη χρησιμοποιούμε, προσπαθώντας να διευκολύνουμε την καθημερινότητα του κατοίκου της Νέας Φιλαδέλφειας και της Νέας Χαλκηδόνας».

Περισσότερα σε Ειδήσεις