Κορoνοϊός: Ποιες περιοχές προβληματίζουν τους ειδικούς - Δύσκολη η κατάσταση στην Αττική

Οι επιστήμονες δηλώνουν ότι ακόμα και σήμερα η επιδημιολογική εικόνα της χώρας μας δεν είναι αυτή που θα επέτρεπε

«Ο ιός κυκλοφορεί ανάμεσά μας» επεσήμανε στην τελευταία ενημέρωση του 2020 η καθηγήτρια του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου, αναφερόμενη στα 8.500 περίπου ενεργά κρούσματα στη χώρα, με περισσότερα από 2.000 στην Αττική και πάνω από 1.600 στην Θεσσαλονίκη.

Παράλληλα, με ιδιαίτερο προβληματισμό αντιμετωπίζει η επιτροπή ειδικών για την πανδημία του κορονοϊού 11 περιοχές της Ελλάδας, οι οποίες παραμένουν στο «κόκκινο». Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, πέραν της Δυτικής Αττικής και της Κοζάνης, περιοχές που παραμένουν σε αυστηρό lockdown, μια σειρά από περιφέρειες, δήμους και περιοχές μοιάζουν να παρουσιάζουν ανησυχητικά σημάδια «αντίστασης» του κορονοϊού. 

Οι 11 περιοχές είναι οι εξής:

Περιφερειακή ενότητα Φλώρινας

Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας

Δήμος Περιστερίου

Δήμος Ιλίου και Αχαρνών

Περιοχή Ζεφυρίου του Δήμου Φυλής

Κάλυμνος

Δήμος Ασπροπύργου

Δήμος Ελευσίνας

Κοζάνη

Δήμος Εορδαίας

Δήμος Βοΐου

Δύσκολη η κατάσταση στην Αττική

Η Αττική συνεχίζει να παραμένει η «πρωταθλήτρια» των κρουσμάτων με 210 νέα χθες, με τα κεντρικά και δυτικά της Αθήνας να κρατούν και πάλι τα πρωτεία με 52 και 64 διαγνώσεις αντίστοιχα, βόρειο και νότιο τομέα να μοιράζονται από 21 κρούσματα, την ανατολική Αττική να σημειώνει 32 επιβεβαιωμένες περιπτώσεις κορονοϊού και τον Πειραιά 20.

Η κατάσταση στην Αττική θα κρίνει και τις μετέπειτα αποφάσεις της κυβέρνησης και των λοιμωξιολόγων καθώς στην Περιφέρεια αυτή βρίσκεται το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού στη χώρα.

Περισσότερα σε Ειδήσεις