Στο ΣτΕ ο Δήμος Λέρου για να ακυρωθεί η κατασκευή κέντρου υποδοχής προσφύγων

Υποστηρίζει ότι είναι αντισυνταγματική και παράνομη η κατασκευή κέντρου υποδοχής προσφύγων

Στο ΣτΕ καταφεύγει ο Δήμος Λέρου ζητώντας να ακυρωθεί η κατασκευή κέντρου υποδοχής προσφύγων υποστηρίζοντας πως η κοινή υπουργική απόφαση της 22.05.2020 είναι παράνομη και αντισυνταγματική. Πρόκειται για το κέντρο υποδοχής που αναμένεται να κατασκευαστεί στον Όρμο Λακκί ύστερα από την άδεια χωροθέτησης, κατασκευής και μετεγκατάστασης που έλαβε.

Ο δήμος ζητά ακύρωση από το Ανώτατο Δικαστήριο

Στα επιχειρήματα που παρέθεσε η τοπική αρχή της Λέρου ζήτησε να θεωρηθεί αντισυνταγματική η διακήρυξη του κλειστού διαγωνισμού για την κατασκευή του κέντρου με προϋπολογισμό 120.853.172 ευρώ.

Παράλληλα, τονίζεται από τον δήμο η εικόνα του νησιού η οποία αναμένεται να αλλοιωθεί εάν φιλοξενήσει 2.000 πρόσφυγες με μόνιμο πληθυσμό τους 8.000 κατοίκους χωρίς όμως να έχουν παρατεθεί κάποια δικαιολογητικά ή επιστημονικά δεδομένα για την υποστήριξη αυτή του ισχυρισμού.

Την ίδια στιγμή, στην επιχειρηματολογία του δήμου για την ακύρωση της κατασκευής του κέντρου υποδοχής προστίθεται η απουσία χωροταξικού σχεδιασμού και μελέτης των περιβαλλοντικών επιπτώσεων εξαιτίας του έργου.

Περισσότερα σε Ειδήσεις