Νοσοκομείο Καρδίτσας: Την παραίτηση του διοικητή ζήτησε ο Βασίλης Κικίλιας

Μετά την δημοσιοποίηση του «απαράδεκτου» εγγράφου όπως αναφέρει το υπουργείο Υγείας

Αντιδράσεις προκλήθηκαν από την «διακίνηση» παράτυπου εγγράφου στο νοσοκομείο Καρδίτσας σύμφωνα με το οποίο το υγειονομικό προσωπικό του νοσοκομείου καλούταν να υπογράψει παράτυπο έγγραφο συναίνεσης για τον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού.

Μάλιστα, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ζήτησε την παραίτηση του διοικητή του νοσοκομείου Καρδίτσας μετά τις καταγγελίες του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ σχετικά με το έγγραφο ο οποίος ανέφερε πως «απίθανα πράγματα συμβαίνουν με τον εμβολιασμό του υγειονομικού προσωπικού».

Οι υγειονομικοί υπάλληλοι καλούνταν να συναινέσουν στον εμβολιασμό τους υπογράφοντας ένα έγγραφο όπου ανέφερε πως «μέχρι τώρα δεν είναι γνωστές όλες οι ανεπιθύμητες ενέργειες από το εμβόλιο, ακόμη και θανατηφόρες». Ωστόσο, όπως φαίνεται το έντυπο δείχνει να είναι κακογραμμένο και πρόχειρο φέροντας ακόμη και ορθογραφικά λάθη.

Η ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας

«Ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας ζήτησε την παραίτηση του Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Καρδίτσας και έδωσε εντολή στον Διοικητή της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας να διατάξει ένορκη διοικητική εξέταση, προκειμένου να διερευνηθεί η διακίνηση εγγράφου συναίνεσης για τον εμβολιασμό από την Επιστημονική Επιτροπή του Νοσοκομείου, κατά παράβαση των οδηγιών της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, και να αποδοθούν ευθύνες. Είναι αυτονόητο πως το εν λόγω απαράδεκτο έγγραφο ανακλήθηκε άμεσα».

Περισσότερα σε Ειδήσεις