Δειγματοληπτικοί έλεγχοι ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου της covid-19 στην Ορεστιάδα

Δειγματοληπτικοί έλεγχοι την Παρασκευή στην κεντρική πλατεία της Ορεστιάδας, κατά τις ώρες 09:00-14:30

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της πανδημίας Covid-19 και για την ορθότερη εκτίμηση της επιδημιολογικής κατάστασης στο Νομό Έβρου, η Περιφερειακή Ενότητα Έβρου – Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ, τον Δήμο Ορεστιάδας και το Περιφερειακό Τμήμα Ορεστιάδας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού διοργανώνει δωρεάν μαζικές δειγματοληψίες (rapid tests) για τον κορονοϊό, στην πόλη της Ορεστιάδας.

Οι δειγματοληψίες θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2021, ώρες 9:00 έως 14:30 από την Κινητή Ομάδα Υγείας (ΚΟΜΥ) του ΕΟΔΥ στην Κεντρική Πλατεία της Ορεστιάδας. Σε περίπτωση άσχημων καιρικών συνθηκών η δράση θα λάβει χώρα στην πλαϊνή είσοδο του Δημαρχείου Ορεστιάδας στην οδό Ευριπίδου.

Για τη μετακίνησή τους με σκοπό τη συμμετοχή στην δειγματοληψία για έλεγχο με rapid tests οι πολίτες θα αποστέλλουν sms με αριθμό 1 στο 13033. Στη συνέχεια θα προσέρχονται στο προαναφερόμενο σημείο, φορώντας μάσκα, έχοντας μαζί τους τον προσωπικό αριθμό υγείας ΑΜΚΑ και δηλώνοντας το κινητό τους τηλέφωνο.

Έπειτα οι πολίτες θα υποβάλλονται στην εξ αποστάσεως θερμομέτρηση και λήψη του δείγματος για τον κορονοϊό. Τα αρνητικά αποτελέσματα του τεστ covid-19 θα γνωστοποιηθούν στους συμμετέχοντες πολίτες μέσω SMS, ενώ όσοι είναι θετικοί στο ιό θα ενημερωθούν μέσω τηλεφώνου.

Η παρούσα δράση απευθύνεται σε όλους τους κατοίκους του Δήμου Ορεστιάδας, και έχει στόχο την έγκαιρη ανίχνευση περιστατικών, με γνώμονα πάντα την προστασία της υγείας των πολιτών, καθώς δεν χρειάζεται να μετακινηθούν σε νοσοκομείο, διαγνωστικά κέντρα κλπ., ενώ παράλληλα παρέχει σημαντική αποφόρτιση του συστήματος Υγείας.

Περισσότερα σε Ειδήσεις