Διαδικτυακό θέατρο για τα νοσηλευόμενα παιδιά στο «Παπαγεωργίου» της Θεσσαλονίκης

Μια χριστουγεννιάτικη θεατρική παράσταση θα έχουν την χαρά να απολαύσουν μέσω διαδικτύου τα παιδιά που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» της Θεσσαλονίκης.

Τα παιδιά που νοσηλεύονται στη Β΄ Κλινική Χειρουργικής Παίδων ΑΠΘ και τη Δ' Παιδιατρική Κλινική ΑΠΘ του «Παπαγεωργίου» θα έχουν τη δυνατότητα να πάρουν μια γεύση από θέατρο και συγκεκριμένα να παρακολουθήσουν έως και τις 17 Ιανουαρίου 2021 την παράσταση «Μια χριστουγεννιάτικη ιστορία».

Υπόθεση

Η «Χριστουγεννιάτικη ιστορία» του Κάρολου Ντίκενς ζωντανεύει στο διαδίκτυο μέσα από την πολυσυζητημένη παράσταση με πρωταγωνιστή τον πλούσιο αλλά και τσιγκούνη Εμπενίζερ Σκρουτζ.

Ο Σκρουτζ μισεί τη γιορτή των Χριστουγέννων και βιώνει μέσα σε μία νύχτα, μία φοβερή αποκάλυψη: Έπειτα από την «επίσκεψη» του νεκρού συνεταίρου του, Τζέικομπ Μάρλεϊ, τον επισκέπτονται τρία Πνεύματα: το Πνεύμα των Χριστουγέννων του Παρελθόντος, του Παρόντος και του Μέλλοντος. Ο ήρωας, «αγγίζοντας» συναισθήματα που είχε ξεχάσει, πλημμυρίζει αγάπη και συμπόνια, μαθαίνοντας να γιορτάζει τα Χριστούγεννα, αλλά και κάθε ημέρα, όπως τους αξίζει.

Στο ρόλο του Εμπενίζερ Σκρουτζ, ο Θανάσης Κουρλαμπάς και μαζί του 14μελής θίασος, γεμάτος ενέργεια, που ταξιδεύει τον θεατή στο πνεύμα των Χριστουγέννων μέσα από τον μοναδικό λόγο του Ντίκενς.

Η παράσταση γίνεται διαθέσιμη μέσω της σελίδας ΕΔΩ

Περισσότερα σε Ειδήσεις