Προς παράταση για μια εβδομάδα το lockdown ή μερική άρση; Σήμερα οι αποφάσεις

Η επιτροπή των λοιμωξιολόγων θα κρίνει τα επιδημιολογικά δεδομένα και θα προβεί στις ανάλογες εισηγήσεις προς την κυβέρνηση

Σήμερα αναμένεται να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις για την άρση ή την παράταση του αυστηρού lockdown μετά τις 11 Ιανουαρίου. Την τελική απόφαση θα εισηγηθεί η επιτροπή λοιμωξιολόγων, η οποία συνεδριάζει σήμερα το μεσημέρι. Ωστόσο, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα παράταση αναμένεται να πάρει για μια ακόμη εβδομάδα το αυστηρό lockdown καθώς οι ειδικοί εκφράζουν πολύ έντονα τις ανησυχίες τους για την αύξηση του ιικού φορτίου την περίοδο των Χριστουγέννων.

Ταυτόχρονα, έκρηξη στον αριθμό των κρουσμάτων αναμένεται να υπάρξει και από το άνοιγμα των εκκλησιών την ημέρα των Θεοφανίων, όπου εικόνες πιστών να σχηματίζουν ουρές έξω από τις εκκλησίες έκαναν τον γύρο του διαδικτύου.

Οι επίσημες ανακοινώσεις αναμένεται να γίνουν από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά, στην απογευματινή ενημέρωση στις 18.00.

«Ούτε Πάσχα θα κάνουμε ελεύθερα»

«Και Πάσχα δεν θα κάνουμε ελεύθερα, αλλά με μέτρα» για τον κορονοϊό ξεκαθάρισε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη. Σύμφωνα με την πρόεδρο της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Αττικής-Πειραιά που μίλησε στον Real Fm Θεσσαλονίκης 107,1 αυτές τις μέρες θα έχουμε εικόνα για το αποτύπωμα της κινητικότητας που σημειώθηκε τα Χριστούγεννα και της Πρωτoχρονιάς.

Αναφερόμενη στα σχολεία η κυρία Παγώνη είπε πως είναι δύσκολη η απόφαση για άνοιγμα των Γυμνασίων και των Λυκείων, ενώ υπογράμμισε πως αν αυξηθούν τα κρούσματα μπορεί να αλλάξει η απόφαση για άνοιγμα των δημοτικών και των νηπιαγωγείων.

Περισσότερα σε Ειδήσεις