Πλημμύρες και καταστροφές στην Ανατολική Ροδόπη - Κλειστά τα σχολεία στη Μαρώνεια

Η ισχυρή βροχόπτωση που ξεκίνησε το βράδυ της Δευτέρας, προκάλεσε πλημμύρες κυρίως στην Ανατολική Ροδόπη. Σοβαρά προβλήματα εντοπίζονται σε οικισμούς του Δήμου Αρριανών και του Δήμου Μαρωνείας Σαπών.

Το πρωί της Τρίτης η βροχόπτωση εντάθηκε και έγινε συνεχής, με αποτέλεσμα η κατάσταση να γίνεται επικίνδυνη με τα ορμητικά νερά του ποταμού Λίσσου, των παραποτάμων και των χειμάρρων να μετατρέπουν σε λίμνη την Ανατολική Ροδόπη και να περνούν πάνω από τους δρόμους, όπου και διακόπηκε η κυκλοφορία. Το χωριό Λύκειο βούλιαξε κυριολεκτικά από την έντονη νεροποντή, στο χωριό Λοφάριο εκκενώθηκαν πλημμυρισμένες κατοικίες ενώ πλημμύρες παρατηρούνται και σε άλλους οικισμούς του Δήμου Αρριανών όπως η Φιλύρα και τα Αμάραντα.

Στον οικισμό Λοφάριο βρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης Νίκος Τσαλικίδης:

«Υπάρχει τεράστιος όγκος νερού. Όλος ο κάμπος του Λοφαρίου έγινε ποτάμι. Τα νερά υπερπήδησαν την κεντρική γέφυρα του ποταμού Λίσσου ενώ προβλήματα υπάρχουν στην Οργάνη και στον ορεινό όγκο του νομού».

Δυνάμεις της Πυροσβεστικής έχουν απεγκλωβίσει κατοίκους και ζώα σε πολλούς οικισμούς των δύο Δήμων, ευτυχώς με επιτυχία.

Παράλληλα, με απόφαση του Δημάρχου τα Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά σχολεία θα παραμείνουν κλειστά λόγω των συνεχόμενων δυσμενών καιρικών συνθηκών» στον Δήμο Μαρώνειας – Σαπών αύριο Τετάρτη 13 Ιανουαρίου.

https://www.youtube.com/watch?v=YEVg9-o3OHg

 

Περισσότερα σε Ειδήσεις