Έβρος: Τα χειρότερα έρχονται τις επόμενες 48 ώρες

Απεγκλωβισμοί πολιτών, εκτεταμένες ζημιές σε σπίτια επιχειρήσεις και δημόσιες εταιρίες παροχής υπηρεσιών, συνθέτουν την εικόνα που παρουσιάζει αυτή την στιγμή ο Έβρος μετά και τις καταρρακτώδεις βροχές των τελευταίων ωρών.

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΟΜΠΟΛΟΥ

Το ευτύχημα, όπως λένε οι πυροσβέστες είναι ότι δεν υπήρξαν απώλειες ανθρώπων, ωστόσο επισημαίνουν πως τα χειρότερα έρχονται μέσα στις επόμενες 48 ώρες και μάλιστα, εκ Βουλγαρίας. Τα ποτάμια της γειτονικής χώρας έχουν υπερχειλίσει και "έσπασαν" κατά την διάρκεια της νύχτας, με αποτέλεσμα οι ποταμοί Άρδας και Έβρος να έχουν ξεκινήσει να δέχονται μεγάλες ποσότητες νερού. Μέχρι την Παρασκευή τα πλημμυρικά φαινόμενα θα έχουν κορυφωθεί, τονίζουν στελέχη του πυροσβεστικού σώματος που έχουν εμπειρία στην αντιμετώπιση τέτοιου είδους καταστροφών.

Συζητήσεις για να κατατεθεί αίτημα κήρυξης του Έβρου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Σύμφωνα με πληροφορίες του kedenews.gr, η περιφέρεια Έβρου σε συνεργασία με τους δήμου του νομού βρίσκονται ήδη σε επαφή με την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ώστε να κατατεθεί αίτημα κήρυξης του νομού σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, εξαιτίας των εκτεταμένων καταστροφών.

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Έβρου Δημήτρη Πέτροβιτς, «καταγράφονται ζημιές σε υποδομές, πρΟβλήματα ηλεκτροδότησης κυρίως σε χωριά του δήμου Σουφλίου, έχουμε πλημμυρισμένες αποθήκες με ζωοτροφές, ενώ έχουν γίνει και αρκετές επιχειρήσεις διάσωσης πολιτών που τα σπίτια τους πλημμύρισαν».

Μιλώντας στην kedenews.gr ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου τόνισε πως «υπάρχει εμπειρία αντιμετώπισης τέτοιων καταστάσεων, ωστόσο τα φαινόμενα ήταν αρκετά έντονα και τώρα προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε τα νερά που θα έρθουν από την γειτονική Βουλγαρία».

Περισσότερα σε Ειδήσεις