Κακοκαιρία «Λέανδρος»: Άρχισαν να πέφτουν τα πρώτα χιόνια στην Φλώρινα (βίντεο)

Με την κακοκαιρία να κάνει την εμφάνιση της στις βόρειες περιοχές της χώρας άρχισαν να πέφτουν και τα πρώτα χιόνια στα ορεινά

Αισθητή έχει κάνει την παρουσία του το κύμα κακοκαιρίας από χθες στην χώρα μας δημιουργώντας πλημμύρες και καταστροφές κυρίως στα βόρεια. Την ίδια στιγμή άρχισαν να πέφτουν τα πρώτα χιόνια στις ορεινές περιοχές λόγω της κακοκαιρίας «Λέανδρος», ενώ η Φλώρινα ντύθηκε ήδη στα λευκά από σήμερα το απόγευμα.

Η χιονόπτωση στην ΦλώριναΣε ποιες περιοχές θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία «Λέανδρος»

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, η ψυχρή εισβολή θα συνοδευτεί από χιονοπτώσεις σε μεγάλο μέρος της ηπειρωτικής χώρας θα προκαλέσει την κακοκαιρία «Λέανδρος», κυρίως από την Πέμπτη 14/1 έως τη Δευτέρα 18/1.

Μάλιστα, χιόνια θα έχουμε μέχρι και στα ορεινά της Κρήτης, αλλά και σε ημιορεινές ή και πεδινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας, ενώ δεν αποκλείεται να χιονίσει και μέσα στη Θεσσαλονίκη, αλλά και στα βόρεια προάστια της Αττικής. Αυτό, βέβαια, θα εξαρτηθεί όμως από την τροχιά που τελικά θα ακολουθήσουν αυτά τα βαρομετρικά χαμηλά.

Χιονοπτώσεις αναμένονται από τον «Λέανδρο» ακόμη και σε πεδινές περιοχές της Μακεδονίας, της Θράκης και της Θεσσαλίας αλλά και στα ορεινά και ημιορεινά της λοιπής ηπειρωτικής χώρας από το βράδυ της Πέμπτης 14/1. Παρά το γεγονός ότι μεταξύ των διαστημάτων χιονόπτωσης θα υπάρχουν διαστήματα βελτίωσης του καιρού, το ισχυρό ψύχος, ιδιαίτερα τις νύχτες, θα δημιουργήσει προβλήματα.

Περισσότερα σε Ειδήσεις