Ν. Ζενέτος για επέκταση Μετρό: Αναμένουμε η εξαγγελία να γίνει πράξη

Ο δήμαρχος Ιλίου, Ν. Ζενέτος, χαιρετίζει την εξαγγελία του Υπουργού Υποδομών & Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή, ότι στα τέλη του 2021 θα μπορεί να προκηρυχθεί ο διαγωνισμός για την επέκταση της Γραμμής 2 του ΜΕΤΡΟ Ανθούπολη - Άγιος Νικόλαος (Ίλιον), με προϋπολογισμό 350 εκ. ευρώ. 

Να σημειωθεί ότι θα είναι η πρώτη επέκταση της Γραμμής 2 προς Βορειοδυτική Αττική μετά από 8 χρόνια. Το 2013 είχαν λειτουργήσει οι επεκτάσεις προς Ελληνικό και Ανθούπολη.

Συγκεκριμένα, για τον Δήμο Ιλίου έχει προβλεφθεί η κατασκευή σταθμών στα εξής σημεία:

  • Σταθμός στη συμβολή των οδών Θηβών και Καππαδοκίας
  • Σταθμός στη συμβολή των οδών Θηβών και Ελαιών
  • Τερματικός σταθμός στη συμβολή Αγ. Νικολάου και Παραμυθιάς

Ο δήμος Ιλίου έχει επενδύσει πολλά στην επέκταση του Μετρό στην περιοχή, η οποία αναμένεται να εξυπηρετεί καθημερινά περίπου 50.000 πολίτες και να δώσει ώθηση στην τοπική αγορά. Αυτή η επέκταση έχει μεγάλη σημασία γιατί θα καλύψει τις πυκνοκατοικημένες περιοχές του δήμου Ιλίου αλλά και μέρος του Καματερού, των Αγίων Αναργύρων και της Πετρούπολης.

Πάγιο και διαχρονικό αίτημα της δημοτικής αρχής και της τοπικής κοινωνίας

Σχετικά με αυτήν την εξέλιξη, που ανοίγει τον ''χορό'' των επεκτάσεων, ο δήμαρχος Ιλίου σε δηλώσεις του στο kedenews.gr τόνισε : Η επέκταση της γραμμής 2 του ΜΕΤΡΟ, σύμφωνα με τη χάραξη του έργου από την ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. περιλαμβάνει 3 σταθμούς εντός της πόλης μας. Χαιρετίζουμε την  εξαγγελία του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή, για την προκήρυξη  διαγωνισμού της επέκτασης της γραμμής 2, καθώς πρόκειται για ένα μεγάλο και σημαντικό έργο για την πόλη  μας,  αλλά  και  την  ευρύτερη   περιοχή,   το   οποίο   διεκδικούμε διαχρονικά και  αδιάλειπτα   με   διαρκείς  αγώνες.  

Αποτελεί πάγιο αίτημα του δήμου μας, που θα μπορούσε να είχε παραδοθεί και να είναι σήμερα σε λειτουργία, αν δεν είχε ανασταλεί η δημοπράτηση και κατασκευή του σε όλη τη διάρκεια της προηγούμενης πενταετίας. Παρακολουθούμε την εξέλιξη του θέματος και αναμένουμε η εξαγγελία να γίνει πράξη.

Περισσότερα σε Ειδήσεις