ΕΥΠ και Αντιτρομοκρατική αναζητούν διακινητές και παραλήπτες των 800 κιλών ζελατοδυναμίτιδας στην Ζάκυνθο

Σχεδόν έναν τόνο ισχυρότατης εκρηκτικής ύλης εντόπισαν και κατέσχεσαν αστυνομικοί της Ζακύνθου σε εγκαταλελειμμένο σπίτι σε χωριό του νησιού

Η υπόθεση κρίνεται ιδιαιτέρως σοβαρή από το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. και για αυτό τον λόγο, έχει εμπλακεί και η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών και κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, που συμμετέχουν στις έρευνες για τους διακινητές, αλλά κυρίως, για τους παραλήπτες.

Του Γιώργου Σόμπολου

Πρόκειται για 800 κιλά ζελατοδυναμίτιδας που βρέθηκαν σε παλιό σπίτι, στην θέση Απελάτι, στο Κερί Ζακύνθου. Η τεράστια ποσότητα, η μεγαλύτερη που έχει κατασχεθεί στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια, παραμένει άγνωστο πως βρέθηκε στο συγκεκριμένο σπίτι. Οι αστυνομικοί είχαν τις πληροφορίες για την ύπαρξη της εκρηκτικής ύλης στον συγκεκριμένο χώρο, τον οποίο είχαν θέσει υπό παρακολούθηση τον τελευταίο καιρό. Όμως, δεν διαπίστωσαν κινητικότητα και πήραν την απόφαση να προχωρήσουν στην κατάσχεση της εκρηκτικής ύλης.

Σύμφωνα με αστυνομικούς της Αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, στην Ζάκυνθο δραστηριοποιούνται ομάδες ανθρώπων της νύχτας, με αιματηρές συμπλοκές, οι οποίες ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχουν προχωρήσει σε έκνομες ενέργειες χρησιμοποιώντας τέτοιου είδους εκρηκτική ύλη.

Αυτό που πιστεύουν οι αστυνομικοί είναι ότι η τεράστια ποσότητα εκρηκτικής ύλης, δεν είχε προορισμό το νησί της Ζακύνθου, αλλά αποτελεί ενδιάμεσο σταθμό. Η πρώτη πάντα εκτίμηση είναι ότι προήλθε από χώρα των Βαλκανίων, κάτι που θα προκύψει από τις ειδικές έρευνες στην ανευρεθείσα ποσότητα και δεν αποκλείουν προορισμός να ήταν το εσωτερικό της χώρας. Οι πληροφορίες και οι εκτιμήσεις ωστόσο βρίσκονται σε εντελώς πρώιμο στάδιο και οι αστυνομικοί κυρίως της ΕΥΠ και της Αντιτρομοκρατικής αρνούνται να σχολιάσουν το παραμικρό.

Ήδη έχουν μπει στο μικροσκόπιο των ερευνών κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης από σπίτια και καταστήματα του νησιού μήπως και εντοπιστούν σε εικόνα οι άνθρωποι που μετέφεραν αυτή την τεράστια ποσότητα εκρηκτικής ύλης, ενώ έρευνες γίνονται και από το λιμενικό καθώς δεν αποκλείεται η ζελατοδυναμίτιδα να έφτασε στην Ζάκυνθο με σκάφος που ξεκίνησε από τα Αλβανικά παραλία.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι η επιτυχία των ελληνικών αρχών, είναι εξαιρετική.

Περισσότερα σε Ειδήσεις