Απαγόρευση κυνηγιού: Αντιδράσεις για την εξαίρεση περιοχών της Θράκης

Αντιδράσεις έχουν προκληθεί από τους συλλόγους για την παράταση των περιορισμών στο κυνήγι και το ψάρεμα αλλά και τις εξαιρέσεις που ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας

Της Λυδίας Μπέντρος

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, ανακοίνωσε την παράταση των υφιστάμενων μέτρων του lockdown σε όλη την χώρα παρατείνοντας και τους περιορισμούς όσον αφορά το κυνήγι και το ψάρεμα. Ωστόσο, ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε μια μόνο εξαίρεση για τις περιοχές Ροδόπης, Ξάνθης και Έβρου. Στις εν λόγω περιοχές θα επιτραπεί το κυνήγι αγριόχοιρου εντός περιφερειακής ενότητας και μόνο σε 4 άτομα, δύο σε κάθε αυτοκίνητο.

Η Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδος καταφεύγει στο ΣτΕ

Θύελλα αντιδράσεων προκάλεσε η απόφαση περί άρσης της απαγόρευσης του κυνηγιού κατ’ εξαίρεση στις περιοχές της Θράκης, με την Κυνηγετική Συνομοσπονδία της Ελλάδος να καταφεύγει στο ΣτΕ, καθώς η περίοδος θήρας του αγριόχοιρου έχει λήξει από τις 20 Ιανουαρίου.

Μάλιστα, η Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδος μέσα από την ανακοίνωση της δηλώνει πως «οι 180.000 κυνηγοί που εκπροσωπεί, δεν έχουν, πλέον, την υπομονή να περιμένουν τους Υπουργούς… να συνεννοηθούν μεταξύ τους!». Την ίδια στιγμή, τονίζει πως «η κυβέρνηση δεν εμμένει μόνο στα σφάλματα και στα λάθη της, αλλά καλεί στην ουσία τους κυνηγούς των νομών Ροδόπης, Έβρου και Ξάνθης… να παρανομήσουν» καθώς «σύμφωνα με την ισχύουσα ρυθμιστική Απόφαση θήρας, το κυνήγι του αγριόχοιρου έχει λήξει από τις 20 Ιανουαρίου».

Ο Πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Ξάνθης μιλά στo kedenews για την εξαίρεση της περιοχής

Ο Πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Ξάνθης, Σερραίος Λοϊζός δήλωσε στο kedenews πως πρόκειται για μια απόφαση που θα σπείρει την διχόνοια μεταξύ των κυνηγετικών συλλόγων της Ελλάδας. Μάλιστα, ανέφερε πως «η κυνηγετική περίοδος αγριόχοιρου έχει τελειώσει από τις 20 Ιανουαρίου, ενώ αν δεν έρθει ο αντίστοιχος ΦΕΚ αυτή η απόφαση δεν μπορεί να ανακοινωθεί επίσημα στους κυνηγούς».

Ωστόσο, συμπληρώνει πως «είναι αντίθετοι» με αυτή την απόφαση καθώς για τους συλλόγους δεν είναι ξεκάθαρο το σκεπτικό πίσω από αυτές τις ανακοινώσεις διότι «γιατί να επιτρέπεις το κυνήγι αγριόχοιρου και όχι για παράδειγμα της μπεκάτσας;».

«Πριν λάβουν αυτή την απόφαση, θα έπρεπε να έρθουν σε επαφή με τις κυνηγετικές οργανώσεις και να φτιάξουν ένα πλάνο διότι όλα αυτά φαίνεται πως είναι αποσπασματικές και πρόχειρες αποφάσεις», αναφέρει ο κ. Λοϊζος.

Περισσότερα σε Ειδήσεις