Μάνος Κόνσολας: Αξιοποίηση του παλιού εργοστασίου της ΔΕΗ στην Αστυπάλαια

 

Πρόταση του βουλευτή, Μάνου Κόνσολα, περί παραχώρησης στον Δήμο Αστυπάλαιας του παλιού εργοστασίου της ΔΕΗ για να μετατραπεί σε πολιτιστικό και συνεδριακό κέντρο.

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Μάνος Κόνσολας, με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος κ. Σκρέκα, αλλά και με παρέμβαση του στο Δ/ντα Σύμβουλο της ΔΕΗ κ. Στάσση, προχωρά σε μία σημαντική πρόταση για την αξιοποίηση του παλιού εργοστασίου της ΔΕΗ στην Αστυπάλαια.

Ο κ. Κόνσολας ζητά τη συνδρομή του Υπουργείου και της ΔΕΗ, για την αγορά του κτιρίου από το Δήμο, ενώ ζητά από τον Υπουργό Περιβάλλοντος να χρηματοδοτηθεί το έργο της κατασκευής του πολυχώρου πολιτισμού και συνεδριακού κέντρου με τις αρχές της βιοκλιματικής αρχιτεκτονικής, μέσα από το Πράσινο Ταμείο.

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου επισημαίνει ότι η Αστυπάλαια μετά την πράσινη επένδυση της εταιρείας Volkswagen, έχει θέσει ως στόχο να μετατραπεί στο πρώτο έξυπνο και πράσινο νησί της Μεσογείου με ενεργειακή αυτονομία.

Σε αυτά τα πλαίσια η κατασκευή ενός πολυχώρου πολιτισμού με όρους και κανόνες βιοκλιματικής αρχιτεκτονικής, υπηρετεί αυτή την ιδέα και προσδίδει προστιθέμενη αξία και συγκριτικό πλεονέκτημα στο νησί.

Τονίζει ότι to εγχείρημα αξίζει να στηριχθεί και από την πλευρά του Υπουργείου Περιβάλλοντος, αφού ο στόχος της μετατροπής της Αστυπάλαιας σε ένα νησί πρότυπο περιβαλλοντικής ευαισθησίας και ενεργειακής αυτονομίας με ισχυρό περιβαλλοντικό αποτύπωμα, μας αφορά όλους.

«Το Υπουργείο Περιβάλλοντος μπορεί να συμβάλλει σε αυτό το εγχείρημα με δύο τρόπους:

1ον) Να συνδράμει στην προσπάθεια για την αγορά του κτιρίου από το Δήμο , ο οποίος έχει ήδη έτοιμη έκθεση εκτίμησης της αξίας του από ανεξάρτητο εκτιμητή-μηχανικό, μέλος του ΤΕΕ.

2ον) Να δεσμευτεί για τη χρηματοδότηση του έργου κατασκευής του πολυχώρου πολιτισμού και συνεδριακού κέντρου με τις αρχές της βιοκλιματικής αρχιτεκτονικής , μέσα από το Πράσινο Ταμείο», τονίζει ο Μάνος Κόνσολας που ενημέρωσε σχετικά και τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΗ.

 

 

 

 

 

 

 

Περισσότερα σε Ειδήσεις