Έντονα καιρικά φαινόμενα πλήττουν την περιοχή της Ροδόπης

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες πλήττουν από το μεσημέρι της Τρίτης 26 Ιανουαρίου και μέχρι αυτή την ώρα την περιοχή της Ροδόπης, με ισχυρές βροχοπτώσεις και καταιγίδες στα πεδινά και χιονοπτώσεις αντίστοιχα στα ορεινά του νομού.

Στην πόλη της Κομοτηνής οι "γέφυρες" στην δυτική είσοδο-έξοδο της πόλης πλημμύρισαν. Αστυνομικοί της ΕΛΑΣ βρίσκονται στο σημείο, προκειμένου να ελεγχθεί η κυκλοφορία των οχημάτων. Ως συνήθως υπάρχει εκτροπή της κυκλοφορίας περιμετρικά. Η έντονη κακοκαιρία αναμένεται να συνεχιστεί όλο το βράδυ στη Ροδόπη.

Ταυτόχρονα, τα συνεργεία του Δήμου Μαρωνείας-Σαπών με επικεφαλής τον δήμαρχο δίνουν αυτή τη στιγμή πραγματική μάχη για να προστατέψουν τους οικισμούς του Βάκου, του Ισάλου , των Αμαράντων, του Παμφόρου και της Καλλιθέας από την έντονη καταιγίδα ενώ αναφορές υπάρχουν και για τα πρώτα χιόνια σε πεδινές περιοχές όπως στις Σάπες.

Αυτή την ώρα, εκχιονιστικά μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης επιχειρούν  να κρατήσουν ανοιχτό το οδικό δίκτυο και κυρίως το δρόμο Κομοτηνής – Συνοριακού Σταθμού Νυμφαίας.

Τέλος, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης Μαρίνος Κωνσταντινίδης, γνωστοποίησε ότι την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου τα σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Αρριανών δεν θα λειτουργήσουν λόγω των προβλημάτων που έχουν προκαλέσει οι ισχυρές βροχοπτώσεις και οι πλημμύρες.

Περισσότερα σε Ειδήσεις