Προβληματισμός για τα κρούσματα στην Αττική - Έκτακτη σύσκεψη των λοιμωξιολόγων

Κρίσιμη παραμένει η εικόνα της Αττικής ενώ στον «αέρα» βρίσκονται ακόμα οι αποφάσεις για τα Γυμνάσια και τα Λύκεια 

Προβληματισμός έχει δημιουργηθεί με την επιδημιολογική εικόνα της Αττικής καθώς σύμφωνα με την χθεσινή επίσημη ενημέρωση του ΕΟΔΥ, σχεδόν ο μισός αριθμός των νέων κρουσμάτων κορονοϊού εντοπίζονται στην Αττική.

Με τα μέτρα να έχουν χαλαρώσει για το λιανεμπόριο και τα δημοτικά σχολεία σειρά είχαν από την 1η Φλεβάρη τα Γυμνάσια και τα Λύκεια. Ωστόσο, είναι πολύ πιθανό το «άνοιγμα» της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης να απομακρύνεται ενώ σήμερα κιόλας η αρμόδια επιτροπή λοιμωξιολόγων θα συνεδριάσει για την αξιολόγηση των αποφάσεων.

Δεν είναι απίθανο το ενδεχόμενο επιστροφής στο «click away»

Μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο καθηγητής λοιμωξιολογίας Νίκος Σύψας έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου δηλώνοντας πως «η Αττική αυτή την στιγμή «φλερτάρει» στο να μπει στην κόκκινη κατάσταση που σημαίνει να ληφθούν άμεσα μέτρα».

Την ίδια στιγμή, δεν έχει αξιολογηθεί ακόμα η επιδημιολογική επιβάρυνση της χώρας από το άνοιγμα του λιανεμπορίου καθώς δεν έχουν συμπληρωθεί ακόμα 14 μέρες από την επαναλειτουργία του.

Τα ενεργά κρούσματα στην Αττική

Την ανησυχία του για τα επίπεδα του ιικού φορτίου εξέφρασε στην χθεσινή ενημέρωση και  υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας. Ο ίδιος δήλωσε μάλιστα, πως «τα περισσότερα ενεργά κρούσματα είναι στην Αττική και μας προβληματίζει».

Ωστόσο, δεν είναι μόνο η Αττική που βρίσκεται στο «κόκκινο» και ένα βήμα πριν επιβληθούν αυστηρά μέτρα. Προβληματισμός υπάρχει και για άλλες «κόκκινες» περιοχές στην Ελλάδα – αναφορικά με την αναλογία πληθυσμού και κρουσμάτων – όπως «η Θήρα, η Μύκονος, η Ροδόπη, η Δυτική Αττική και η Λακωνία. Μας ανησυχούν επίσης η αύξηση στη Μαγνησία, την Εύβοια, την Αχαΐα, την Αττική βέβαια και ιδιαίτερα στον βόρειο και κεντρικό τομέα», δηλώνει ο κ. Κικίλιας.

Περισσότερα σε Ειδήσεις