Ψήφισε τον προϋπολογισμό του 2021 το Δ.Σ. Δελφών

 

Π. Ταγκαλής: «Ο σχεδιασμός δίνει τη θέση του στην πράξη»

«Οι στόχοι του νέου προϋπολογισμού είναι φιλόδοξοι. Με συνεργασίες και σκληρή δουλειά μπορούμε να τους επιτύχουμε». Αυτό δήλωσε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Δελφών κ. Παναγιώτης Ταγκαλής, κατά την ψήφιση του προϋπολογισμού του Δήμου για το 2021, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2021.

Στην εισήγησή του ο κ. Ταγκαλής αναφέρθηκε αρχικά στη σταθεροποίηση της οικονομικής κατάστασης του Δήμου Δελφών, η οποία υπήρξε ο στόχος που ετέθη στην πρώτη χρονιά της παρούσας θητείας, σημειώνοντας πως έγιναν σημαντικά βήματα προς αυτή την κατεύθυνση. Παραθέτοντας τις αντικειμενικές δυσκολίες που προέκυψαν την περίοδο που προηγήθηκε (αποζημίωση δικαιούχων για την πλατεία Θεάτρου ύψους 1 εκατ. ευρώ, τελεσίδικες εφετειακές αποφάσεις ύψους 0,5 εκατ. ευρώ και πανδημία), εστίασε εν συνεχεία στους βασικούς άξονες που διέπουν τον προϋπολογισμό του έτους, και πιο συγκεκριμένα μίλησε για:

Υλοποίηση του σημαντικού προγράμματος εκδηλώσεων-δράσεων για τον εορτασμό των 200 ετών από την έναρξη του αγώνα της Παλιγγενεσίας.

Ομαδοποίηση ομοειδών έργων και προμηθειών και αναδιοργάνωση τμήματος μελετών, με στόχο τη μείωση των δαπανών, τη βελτίωση της ποιότητάς τους και την εξοικονόμηση εργατοωρών.

Αύξηση του ρυθμού υλοποίησης του επενδυτικού προγράμματος, στη βάση της μεγάλης προετοιμασίας που έχει γίνει την προηγούμενη χρονιά σε επίπεδο σχεδιασμού έργων, σύνταξης μελετών και ωρίμανσης αυτών.

Εξεύρεση ακινήτου, δομημένου ή αδόμητου για τη δημιουργία αμαξοστασίου και κεντρικής αποθήκης.

Προγραμματισμό και υλοποίηση σημαντικών στρατηγικών μελετών που θα αποτελέσουν σημαντική παρακαταθήκη για εξεύρεση –στο άμεσο μέλλον- χρηματοδοτικών εργαλείων για την πραγματοποίηση των έργων.

Τροποποίηση του Οργανισμού Εσωτερικών Υπηρεσιών, με το νέο να καλύπτει τις ανάγκες των επόμενων ετών, βασισμένος στο σχεδιασμό που έχει γίνει σε συνάρτηση με το προσωπικό και τις στεγαστικές προοπτικές που έχουν τεθεί.

Δημιουργία του νέου Επιχειρησιακού προγράμματος του Δήμου, που θα περιλαμβάνει όλα τα έργα και θα προσδιορίζει με σαφήνεια το όραμά μας για τα επόμενα χρόνια.

Υλοποίηση των ισολογισμών για τα έτη 2016, 2017 και 2018, προκειμένου ο Δήμος να βαδίζει σε σταθερή βάση και να έχουν όλοι πλήρη εικόνα της οικονομικής του κατάστασης.

Υλοποίηση των απολογισμών των δύο Σχολικών Επιτροπών για όλα τα έτη, από τότε που δημιουργήθηκαν (2011) και μέχρι σήμερα.

Ο Δήμαρχος Δελφών, κ. Παναγιώτης Ταγκαλής, για την ψήφιση του προϋπολογισμού δήλωσε: «Οι συνθήκες που βιώνει η χώρα μας αναγκάζουν να είμαστε περισσότερο ευέλικτοι, μην αλλάζοντας όμως τους στόχους που έχουμε θέσει. Ο Δήμος Δελφών, παρά τις αντικειμενικές δυσκολίες που προέκυψαν κατά το πρώτο έτος της θητείας μας, έχει πλέον ξεκάθαρη και σταθερή οικονομική βάση, η οποία αποτελεί συνέχεια της σοβαρής δουλειάς που έγινε στον τομέα αυτό. Ο προγραμματισμός μας ήρθε η ώρα να δώσει τη θέση του στην υλοποίηση όλων αυτών που έχουμε σχεδιάσει. Ο Δήμος Δελφών αλλάζει στην πράξη…».

Περισσότερα σε Ειδήσεις