Δικογραφία εις βάρος του Προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ σύμφωνα με το νέο νόμο συναθροίσεων

Δικογραφία σχημάτισε η ΕΛ.ΑΣ. εις βάρος του Προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ σύμφωνα με τον νέο ισχύοντα νόμο περί δημόσιων συναθροίσεων

Πρόκειται για την πρώτη δικογραφία που σχηματίζεται μετά το νέο νομοσχέδιο για τις δημόσιες συναθροίσεις, σύμφωνα με την οποία κατηγορείται ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννακός.

Ο κ. Γιαννακός κατηγορείται διότι - σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν "Τα Νέα" - δεν υπάκουσε στις υποδείξεις του ειδικού διαμεσολαβητή της ΕΛ.ΑΣ. ώστε η κινητοποίηση των εργαζομένων στην οποία ηγείτο να γίνει στα όρια που είχαν ορίσει οι αστυνομικές Αρχές, με αποτέλεσμα να ακολουθήσουν μικρής έκτασης επεισόδια με τους ενστόλους.

Μάλιστα, όπως μεταδίδουν οι ίδιες πηγές πρόκειται για μια κατηγορία που αναμένεται να έχει και συνέχεια καθώς θα ακολουθήσουν και άλλες δικαστικές ενέργειες σε βάρος προέδρων εργαζομένων ή υπευθύνων κινητοποιήσεων όταν οι διαμαρτυρόμενοι πολίτες δεν ακολουθούν τις εντολές της ΕΛ.ΑΣ.

Ποια διαμαρτυρία αφορά

Η δικογραφία σχηματίστηκε για την διαμαρτυρία που ηγείτο ο κ. Γιαννακός - στα τέλη Σεπτεμβρίου 2020 - έξω από το υπουργείο Υγείας στην οδό Αριστοτέλους για την άμεση νομιμοποίηση του επικουρικού προσωπικού των νοσοκομείων λόγω και των αναγκών που προέκυψαν από την πανδημία.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, στην δικογραφία αναφέρεται ότι:

«Διαμεσολαβητής αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. στην εν λόγω συγκέντρωση αν και ενημέρωσε τον ανώτερο κατηγορούμενο πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ ότι οι συγκεντρωμένοι θα πρέπει να παραμείνουν στο πεζοδρόμιο και όχι στο οδόστρωμα σε εκτέλεση της υπ' αριθμόν 3017/1/10853 από 30ης Σεπτεμβρίου 2020 απόφασης του διευθυντή Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών, εκείνος προέτρεψε τα παρευρισκόμενα άτομα- μέλη της Ομοσπονδίας να καταλάβουν το οδόστρωμα προκειμένου να διακόψουν την κυκλοφορία των οχημάτων».

Περισσότερα σε Ειδήσεις