Θεσσαλονίκη: Κατασχέθηκαν πάνω από 300 κιλά κοκαΐνης διεθνούς κυκλώματος

Στην εξάρθρωση διεθνούς κυκλώματος κατάφερε να φτάσει η Διεύθυνση Ασφάλειας Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το γραφείο D.E.A. Αθηνών

Στην Θεσσαλονίκη βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πάνω από 300 κιλά καθαρής κοκαΐνης που προορίζονταν για διακίνηση σε όλη την χώρα. Οι αστυνομικές αρχές κατάφεραν μάλιστα να προχωρήσουν σε συλλήψεις τριών ηγετικών προσώπων που συνδέονται με διεθνές κύκλωμα εμπορίου ναρκωτικών.

Πρόκειται για δύο αλλοδαπούς ηλικίας 37 και 36 ετών κι έναν 35χρονο ημεδαπό, η δραστηριότητα των οποίων αποκαλύφθηκε στο πλαίσιο μεθοδικής και ενδελεχούς αστυνομικής έρευνας. Προέκυψε μάλιστα ότι ανέλαβαν το ρόλο της παραλαβής ποσοτήτων κοκαΐνης και την περαιτέρω διαχείριση – διακίνησή τους στην ελληνική επικράτεια.

Σε συντονισμένη επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε μεσημβρινές ώρες χθες 29-01-2021, σε περιοχή του κέντρου πόλης, συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω, στο πλαίσιο μεταξύ τους συναλλαγής, όλοι οι προαναφερόμενοι άντρες.

Σε έρευνες που ακολούθησαν σε δύο (2) οχήματα και σε διαμέρισμα που διέμενε ένας εξ’ αυτών, τα οποία χρησιμοποιούσαν για την παράδοση και φύλαξη των ποσοτήτων των ναρκωτικών ουσιών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • (324) κιλά καθαρής κοκαΐνης, χωρισμένα σε (260) δέματα,
  • (5.265) ευρώ και συνάλλαγμα, σχετιζόμενα με εμπορία ναρκωτικών ουσιών,
  • (5) κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούσαν για τις συνεννοήσεις τους και
  • Φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής.

Σημειώνεται ότι, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία και τέταρτου σημαντικού μέλους του κυκλώματος, το οποίο και αναζητείται ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στις αρμόδιες δικαστικές Αρχές.

Περισσότερα σε Ειδήσεις