Επίσκεψη Στυλιανίδη στις εργασίες του Δ' Σώματος Στρατού στον Ίασμο

Τις εργασίες βελτίωσης του ορεινού περιφερειακού δρόμου Ιάσμου, που εκτελεί το Μηχανικό του Δ’ Σώματος Στρατού, επισκέφθηκε ο βουλευτής Ροδόπης της ΝΔ Ευριπίδης Στυλιανίδης.

Τον δρόμο αυτό είχε ζητήσει ο Δήμος Ιάσμου καθώς και ο Βουλευτής Ροδόπης από τον Στρατηγό του 4ου Σώματος και την Ηγεσία του Υπουργείου Άμυνα πριν λίγους μήνες, προκειμένου να διευκολυνθούν οι τοπικοί κτηνοτρόφοι, οι κάτοικοι του ορεινού όγκου της περιοχής και οι κυνηγοί αλλά και για να καταστεί επισκέψιμη η περιοχή, η οποία είναι ιδιαίτερου φυσικού κάλους.

Ο Βουλευτής Ροδόπης ευχαρίστησε τις Ένοπλες Δυνάμεις για την άμεση και αποτελεσματική ανταπόκριση και ζήτησε να παραταθεί για εύλογο χρόνο η παρουσία των συνεργείων στην περιοχή, ώστε να ολοκληρωθεί το σύνολο του έργου και αν είναι δυνατό αυτό να επεκταθεί μέχρι το καταφύγιο και τα Θρακικά Μετέωρα, δηλαδή εκτός από τα 22 εγκεκριμένα χιλιόμετρα άλλα 7 χιλιόμετρα.

Όπως πρόσθεσε: "Τέτοιες παρεμβάσεις συμβάλουν με το χαμηλότερο δυνατό κόστος για την Πολιτεία και τη μέγιστη δυνατή ταχύτητα και ποιότητα, να έχουμε έργα που θα διευκολύνουν την προσβασιμότητα, την ανάδειξη της περιοχής, με στόχο την ανάπτυξη του εναλλακτικού τουρισμού που θα προβάλει την ομορφιά και τον φυσικό και ιστορικό πλούτο της ορεινής Ροδόπης. Παράλληλα η διασφάλιση της προσβασιμότητας από τα συνεργεία του Στρατού μας θα εγγυηθούν την ασφάλεια των κατοίκων και θα ανακόψουν ροές παρανόμων μεταναστών που είχαν παρατηρηθεί τα τελευταία χρόνια μέσα από ορεινά δύσβατα μονοπάτια. Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι παράλληλα αντιμετωπίζονται με τις παρεμβάσεις ζημιές που έχουν προκαλέσει ακραία καιρικά φαινόμενα στην περιοχή και δημιουργούνται οι προϋποθέσεις να αξιοποιηθεί από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ιάσμου το ορεινό καταφύγιο και από τον Δήμο οι ομορφιές και η ιστορία του ορεινού όγκου της Ροδόπης. Το έργο αυτό αναδεικνύει την κοινωνική προσφορά του Δ’ Σώματος Στρατού στην περιοχή μας, γι’ αυτό ευχαριστώ τον Στρατηγό, τον αρμόδιο διοικητή και όλους όσοι συμβάλουν στην υλοποίηση του έργου. Ιδιαίτερα την πολιτική και φυσική Ηγεσία του Υπουργείου Άμυνας, τον Αρχηγό και κυρίως τον φίλο Υπουργό Νίκο Παναγιωτόπουλο".

 

Περισσότερα σε Ειδήσεις