Σύσκεψη για την ανάδειξη του παραθαλάσσιου μετώπου στον δήμο Κομοτηνής

Στόχος είναι να καταστεί το παραθαλάσσιο μέτωπο πόλος τουριστικής έλξης.

Τους Αντιπεριφερειάρχες Ροδόπης Νίκο Τσαλικίδη και Αλιευτικής Πολιτικής Ανδρέα Καραγιώργη υποδέχθηκε την Τρίτη (2/2) στο γραφείο του ο Δήμαρχος Κομοτηνής Ιωάννης Γκαράνης παρουσία του Αντιδημάρχου Έργων, Προγραμματισμού, Πολεοδομίας και Χωροταξικού Σχεδιασμού Δημήτρη Καρασταύρου.

Αντικείμενο της συζήτησης ήταν οι παρεμβάσεις που χρειάζεται να υλοποιηθούν στην περιοχή του Φαναρίου, στον τομέα της τουριστικής ανάπτυξης αλλά και της δημιουργίας τεχνικών υποδομών.

Συζητήθηκε εκτενώς ο τρόπος συνεργασίας των δύο πλευρών στην κατεύθυνση επίλυσης ζητημάτων που αφορούν σε επαγγελματίες της περιοχής αλλά και δημιουργίας αναπτυξιακών προοπτικών.

Μετά το πέρας αυτής της συνάντησης εργασίας ο Δήμαρχος Κομοτηνής εξέφρασε την ιδιαίτερη ικανοποίησή του. Όπως είπε χαρακτηριστικά: «Η παραθαλάσσια ζώνη του Δήμου μας, που έχει ως επίκεντρο τον οικισμό του Φαναρίου, αποτελεί για τη Δημοτική Αρχή μια αναπτυξιακή προτεραιότητα ύψιστης σημασίας. Ενώνοντας τις δυνάμεις μας με τη συναρμόδια Περιφέρειά μας θεωρούμε ότι θα καταφέρουμε σύντομα να επιτύχουμε τους στόχους μας.

Στόχοι, που άπτονται της αξιοποίησης όλων των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του παραθαλάσσιου μετώπου μας, έτσι ώστε αυτό να καταστεί πόλος τουριστικής έλξης και ταυτόχρονα, ένας τόπος που με επίκεντρο τη θάλασσα, την αλιεία και το φυσικό περιβάλλον θα δει την αναπτυξιακή του προοπτική να ενδυναμώνεται και να αυξάνεται».

«Με τον Δήμαρχο Κομοτηνής, είχαμε μια εποικοδομητική συνεργασία για την ανάδειξη της παραθαλάσσιας ζώνης του μητροπολιτικού Δήμου της Ροδόπης, με επίκεντρο το Φανάρι. Αναγνωρίζοντας τη σημαντική περιβαλλοντική, οικονομική και κοινωνική σημασία της παράκτιας περιοχής, στηρίζουμε ενεργά κάθε προσπάθεια ώστε να μετατραπεί σε μεγαλύτερο πόλο έλξης και ανάπτυξης επ’ ωφελεία των πολιτών και συνολικά του τόπου μας» δήλωσε ο κ. Τσαλικίδης, με το πέρας της συνάντησης.

«Η σημερινή συνάντησή μου με τον Δήμαρχο Κομοτηνής Ιωάννη Γκαράνη και τον χωρικό Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης Νικόλαο Τσαλικίδη επιβεβαίωσε την απόλυτη διάθεση συνεργασίας των εμπλεκομένων φορέων για την ανάπτυξη της παράκτιας ζώνης του Δήμου Κομοτηνής και συγκεκριμένα το Φανάρι. Η Αντιπεριφέρεια Αλιευτικής Πολιτικής και εγώ προσωπικά συμπλέω απόλυτα στην όποια πολιτική ανάπτυξης της περιφέρειάς μας και δηλώνω παρών, όπου μπορώ και κληθώ να συνδράμω επ’ ωφελεία της προώθησης και υλοποίησης των όποιων προοπτικών» δήλωσε ο κ. Καραγιώργης.

Περισσότερα σε Ειδήσεις