Δήμος Ηρακλείου: Ξεκινά πιλοτικό πρόγραμμα ανταποδοτικής ανακύκλωσης

Ο δήμος Ηρακλείου Αττικής ξεκινά πιλοτικά πρόγραμμα ανταποδοτικής ανακύκλωσης με στόχο να αλλάξει την πόλη

Πρόγραμμα ανταποδοτικής ανακύκλωσης ξεκινάει πιλοτικά ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής δίνοντας επιπλέον κίνητρα στους κατοίκους της πόλης για να συμμετέχουν ακόμα πιο ενεργά και σε μεγαλύτερους αριθμούς στη συμμαχία για την σύγχρονη διαχείριση των αστικών αποβλήτων. Η δράση έχει αρχίσει να υλοποιείται στην περιοχή της Καναπίτσας προκειμένου να δοκιμαστεί, με την προοπτική, εάν ο κόσμος ανταποκριθεί, να επεκταθεί στο άμεσο μέλλον και στην υπόλοιπη πόλη.

Πέραν από το αυτονόητο κέρδος για το περιβάλλον και την αστική βιωσιμότητα, τα νοικοκυριά του Ηρακλείου θα δουν όφελος και στον οικογενειακό τους προϋπολογισμό αφού όσο περισσότερο ανακυκλώνουν, τόσο περισσότερα θα κερδίζουν σε έκπτωση σε αγορές προϊόντων και υπηρεσιών από τις δεκάδες μεγάλες αλλά και τοπικές επιχειρήσεις που μετέχουν στο πρόγραμμα ανταποδοτικότητας.

Η διαδικασία συμμετοχής στο πρόγραμμα 
  • Μπαίνοντας στην ιστοσελίδα του Δήμου (iraklio.gr) οι πολίτες μπορούν να εγγραφούν στη δράση δημιουργώντας το δικό τους προφίλ στην ειδική πλατφόρμα.
  • Ακολούθως θα λάβουν τον προσωπικό – οικογενειακό τους κωδικό τον οποίο θα χρησιμοποιούν στη διαδικασία της αποκομιδής της ανακύκλωσης.
  • Η αποκομιδή πλέον θα γίνεται με ραντεβού, σε συγκεκριμένες ημέρες και ώρες.
  • Το ανακυκλώσιμο υλικό θα ζυγίζεται και, αναλόγως με την ποσότητα, θα πιστώνονται πόντοι στο λογαριασμό του κάθε σπιτιού.
  • Οι πόντοι μπορούν να μετατραπούν σε κουπόνια τα οποία χρησιμοποιούνται για εκπτώσεις στις αγορές από μια μεγάλη επιλογή επιχειρήσεων.

Αναλυτικές οδηγίες για την εγγραφή τους στο πρόγραμμα αλλά και τον τρόπο λειτουργίας οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν στο φυλλάδιο που θα διανεμηθεί για τη δράση αλλά και στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του προγράμματος. Σε αυτή τη φάση δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι κάτοικοι της γειτονιάς της Καναπίτσας.

Παράλληλα, μέσα από την ίδια πλατφόρμα, στο πρόγραμμα μπορούν να γραφτούν και όσες επιχειρήσεις επιθυμούν να συμμετέχουν στην ανταπόδοση, να προσφέρουν δηλαδή έκπτωση στους κατοίκους του Ηρακλείου που συμβάλλουν στην ανταποδοτική ανακύκλωση, αυξάνοντας έτσι και αυτοί την καταναλωτική τους κίνηση σε μια περίοδο που είναι ζωτικής σημασίας να επανακάμψει η τοπική αγορά.

«Κάνουμε την αρχή σε ένα φιλόδοξο σχέδιο, σε μια νέα αντίληψη που θέλουμε να δώσουμε για τη διαχείριση των απορριμμάτων. Δίνοντας οικονομικό κίνητρο στους Ηρακλειώτες, επιλέγουμε να ξεκινήσουμε από τη γειτονιά της Καναπίτσας με στόχο, εάν δούμε ότι οι συμπολίτες μας συμμετέχουν, το επόμενο διάστημα να καλύψουμε όλο το Δήμο», το μήνυμα του Μάνου Βαβουράκη, εντεταλμένου δημοτικού σύμβουλου για το Περιβάλλον και την Καθαριότητα.

Περισσότερα σε Ειδήσεις