Aσπρόπυργος: Αποκατάσταση των ζημιών από την πυρκαγιά στον υποσταθμό της ΔΕΗ

Έσβησε τα ξημερώματα η φωτιά στον υποσταθμό της ΔΕΗ στον Ασπρόπυργο που προκάλεσε εκτεταμένο μπλακ άουτ σε αρκετές περιοχές της Αττικής και της Πελοποννήσου με την ηλεκτροδότηση πια να έχει αποκατασταθεί

«Η επιχείρηση ήταν δύσκολη λόγω της ιδαιτερότητας της εγκατάστασης και της πυρκαγιάς αυτής καθ’ αυτής. Ρίξαμε και αφρό, η δυσκολία της κατάσβεσης ήταν δεδομένη λόγω των λαδιών και των καυσίμων που καίγονταν» εξήγησε στο MEGA o διοικητής της πυροσβεστικής υπηρεσίας Δυτικής Αττικής. Μικτό κλιμάκιο της ΕΛ.ΑΣ. και του Πυροσβεστικού Σώματος μετέβη με εντολή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκου Χαρδαλιά, στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στον υποσταθμό του ΑΔΜΗΕ στα Νεόκτιστα Ασπροπύργου, για την διερεύνηση των αιτιών που την προκάλεσαν. Η ανακοίνωση της Πυροσβεστικής

Υπό έλεγχο, τέθηκε η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε υποσταθμό της ΑΔΜΗΕ στα Νεόκτιστα Ασπροπύργου.

Στο έργο της κατάσβεσης έλαβαν μέρος 25 πυροσβέστες με 10 οχήματα, ενώ συνδρομή παρείχαν δύο ειδικά πυροσβεστικά οχήματα κατάσβεσης πυρκαγιών σε διυλιστήρια και δυνάμεις της 1ης ΕΜΑΚ.

Επίσης, συνδρομή παρείχε η Πολιτική Προστασία με 4 υδροφόρες ενώ δυνάμεις της ΕΛΑΣ και του ΕΚΑΒ ήταν παρούσες από την πρώτη στιγμή.

Εξ αιτίας της διακοπής ηλεκτροδότησης σε διάφορες περιοχές της Αττικής οι Πυροσβεστικές δυνάμεις χρειάστηκε να επέμβουν σε 18 περιπτώσεις για απεγκλωβισμό ατόμων από ανελκυστήρες στις περιοχές: Καλλιθέα, Καισαριανή, Κεραμικός, Πετράλωνα, Αιγάλεω, Κερατσίνι, Κορυδαλλός.

Μεικτό κλιμάκιο της ΕΛ.ΑΣ. και του Π.Σ. διερευνούν τα αίτια της πυρκαγιάς.

Κατά την ανακοίνωση του ΑΔΜΗΕ την πυρκαγιά προκάλεσε βραχυκύκλωμα σε έναν από τους τέσσερις αυτομετασχηματιστές του Κέντρου Υπερυψηλής Τάσης (ΚΥΤ) Κουμουνδούρου.

Ο ΑΔΜΗΕ υποστηρίζει επίσης ότι στην Αττική η λειτουργία του Συστήματος επανήλθε εντός 40 λεπτών και στην Ανατ. Πελοπόννησο εντός 55 λεπτών.

Από την πλευρά του ο ΔΕΔΔΗΕ ανακοίνωσε ότι στην Αττική επανηλεκτροδοτήθηκαν το κέντρο της Αθήνας και οι περιοχές Αιγάλεω, Κορυδαλλός, Πειραιάς, Φάληρο και Νέα Σμύρνη, ενώ στη Δυτική Αττική οι περιοχές Ασπρόπυργος, Ελευσίνα, Μάνδρα και Μέγαρα. Στην Πελοπόννησο οι περιοχές Κόρινθος, Ναύπλιο, Τρίπολη, Σπάρτη και Καλαμάτα όπως επίσης και η Αίγινα, Πόρος και Αγκίστρι.

Τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ θα συνεχίσουν να εργάζονται πυρετωδώς προκειμένου να επανηλεκτροδοτηθούν μεμονωμένες αναχωρήσεις Μέσης Τάσης στις περιοχές που επηρεάστηκαν.

Περισσότερα σε Ειδήσεις