Φοιτητές απέκλεισαν τις εισόδους του ΑΠΘ με λουκέτα

Φοιτητές αντιδρούν στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας - Αποκλεισμός εισόδων του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης 

Τα μέλη των φοιτητικών Συλλόγων από το πρωί έχουν περικυκλώσει κτίρια του πανεπιστημίου (πλην του δρόμου που οδηγεί στο ΑΧΕΠΑ) και προχωρούν σε αποκλεισμό του Ιδρύματος, ζητώντας την απόσυρση του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας.

«Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο! Όχι στην πανεπιστημιακή αστυνομία! Επαναλειτουργία των σχολών με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας!» ανέφεραν χαρακτηριστικά στο κάλεσμά τους οι φοιτητικοί σύλλογοι, ενώ στα αναρτημένα πανό αναγράφεται χαρακτηριστικά: «Να μην τολμήσουν να ψηφίσουν το νομοσχέδιο Κεραμέως – Χρυσοχοΐδης. “Όχι” σε αστυνόμευση, πειθαρχικά, διαγραφές, βάση εισαγωγής. Το φοιτητικό κίνημα θα τους σαρώσει».

Σημειώνεται ότι την Δευτέρα οι Φοιτητικοί Σύλλογοι προχώρησαν σε συμβολική κατάληψη στο ΑΠΘ, ενώ εκτός από σήμερα και αύριο θα προχωρήσουν σε αποκλεισμό του Ιδρύματος και ταυτόχρονα την Τετάρτη στις 13:00 θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στο άγαλμα Βενιζέλου, που πιθανότατα να καταλήξει με πορεία προς το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης.

Στις 17:30 την Τετάρτη έχει ανακοινωθεί και μαζική κινητοποίηση στο άγαλμα Βενιζέλου από φοιτητές, εκπαιδευτικούς και Σωματεία Εργαζομένων, ενώ την Πέμπτη έχει ανακοινωθεί στη μία το μεσημέρι φοιτητικό συλλαλητήριο στο άγαλμα Βενιζέλου.

Πηγή: thesstoday.gr

Περισσότερα σε Ειδήσεις