Επίσκεψη του αν. υπουργού Εσωτερικών Σ. Πέτσα στο Σουφλί

Ο Σ. Πέτσας δεσμεύτηκε ότι θα εφαρμοστεί το ίδιο νομικό καθεστώς με αυτό των περιοχών που έπληξε ο "Ιανός".

Το Σουφλί επισκέφτηκε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών κ. Στέλιος Πέτσας μαζί με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου οικονομικών κ. Χρήστο Τριαντόπουλο, τον Περιφερειάρχη της ΑΜΘ κ. Χρήστο Μέτιο και Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Έβρου κ. Δημήτρη Πέτροβιτς.

Στη συνάντηση που ακολούθησε πραγματοποιήθηκε εκτενής αναφορά στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πλημμυροπαθείς κάτοικοι του Δήμου Σουφλίου καθώς και στις ζημιές που υπέστησαν οι αγροτικές εκτάσεις και δημοτικές υποδομές όπως η διαδημοτική οδοποιία, οι καταστροφές των γεφυρών που συνδέουν οικισμούς και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος στα αντλιοστάσια ύδρευσης.

Στη συνέχεια επισκέφτηκαν το Μ. Δέρειο όπου διαπιστώθηκε το μέγεθος των καταστροφών και τα σοβαρά προβλήματα, κυρίως στέγασης που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι.

Ο κ. Υπουργός δεσμεύτηκε ότι θα στηρίξει άμεσα τους πλημμυροπαθείς κατοίκους και ότι θα σταθεί αρωγός των αιτημάτων του Δήμου.

Συγκεκριμένα, δεσμεύτηκε ότι θα εφαρμοστεί το ίδιο νομικό καθεστώς με αυτό των περιοχών που έπληξε ο "Ιανός". Αναφορικά με το υποβληθέν αίτημα του δημάρχου Σουφλίου να χαρακτηριστεί και ενταχθεί ο δήμος στο καθεστώς των ορεινών δήμων, σύμφωνα με την δημοτική Αρχή, ο κ. Πέτσας «επεσήμανε πως οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου έχουν ήδη αρχίσει την επεξεργασία των στοιχείων για τη διεκπεραίωση του συγκεκριμένου αιτήματος».

Περισσότερα σε Ειδήσεις