Σίφνος: Ξεκινά σήμερα ο εμβολιασμός για τον covid-19

 

Σήμερα Τετάρτη 10/02/2021 ξεκινά o εμβολιασμός του πληθυσμού της Σίφνου για τον ιό SARS-COV2, ο οποίος θα πραγματοποιείται στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο του νησιού.

Οι πολίτες καλούνται να επισκέπτονται την σελίδα https://emvolio.gov.gr/ όπου συμπληρώνοντας το ΑΜΚΑ, το επώνυμό τους ή τον Αριθμό Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ) θα διαπιστώνουν εάν βρίσκονται στην πληθυσμιακή ομάδα που εμβολιάζεται την τρέχουσα περίοδο αλλά και θα κλείνουν το ραντεβού τους επιλέγοντας ως εμβολιαστικό κέντρο το ΠΠΙ ΣΙΦΝΟΥ. Εναλλακτικά ραντεβού κλείνεται και σε φαρμακείο ή ΚΕΠ.

Οι πολίτες κατά το ραντεβού τους πρέπει:

1. Nα διαθέτουν τον QR code ή τον μοναδικό αριθμό ραντεβού κατά την επίσκεψή τους στο ΠΠΙ (πχ εκτυπώνοντάς τον ή σε ηλεκτρονική μορφή).

2. Να φέρουν την Αστυνομική τους Ταυτότητα ή Διαβατήριο ή άλλο επίσημο έγγραφο, προκειμένου να πραγματοποιηθεί ταυτοποίηση των στοιχείων τους.

3. Να γνωρίζουν τον Αριθμό Δελτίου Ταυτότητας (ΑΔΤ), τον Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ) ή τον Αριθμό Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ), προκειμένου να πραγματοποιηθεί η αναζήτηση του ραντεβού τους (εφόσον αυτό χρειαστεί).

4. Να προσέρχονται τουλάχιστον 15’ πριν το ραντεβού.

5. Μπορούν να τροποποιήσουν ή και να ακυρώσουν το ραντεβού τους μέχρι και 72 ώρες πριν τον εμβολιασμό. Σημειώνεται πως σε περίπτωση ακύρωσης (μετά τις 72 ώρες) ή μη προσέλευσης, οι πολίτες δε θα έχουν τη δυνατότητα επαναπρογραμματισμού για τις επόμενες 30 ημέρες.

6. Να ενεργοποιήσουν άμεσα την άυλη συνταγογράφηση, ώστε να εξυπηρετούνται ταχύτερα και ασφαλέστερα.

Περισσότερα σε Ειδήσεις