Σάμος: Υποχρεωτικά τεστ κορονοϊού στις πύλες εισόδου ζητά ο δήμαρχος

Την πραγματοποίηση υποχρεωτικών τεστ κορονοϊού στις πύλες εισόδου της Σάμου ζητά ο δήμαρχος

Ο δήμαρχος ανατολικής Σάμου Γιώργος Στάντζος, απηύθυνε νέο αίτημα για την υγειονομική θωράκιση του νησιού, μέσα από την διενεργεία υποχρεωτικών τεστ κορονοϊού σε όλες τις πύλες εισόδου του νησιού.

Ειδικότερα, ο κ. Στάντζος θεωρεί αναγκαία την περαιτέρω λήψη μέτρων όπως: 
  • Την άρση εξαίρεσης ελεύθερης μετακίνησης από και προς το νησί της Σάμου. Συγκεκριμένα, να επιτρέπεται μόνο σε μόνιμους κατοίκους, φοιτητές, σώματα ασφαλείας που σχετίζονται με το μεταναστευτικό, υγειονομικό προσωπικό και συνεργεία αποτελούμενα από επιστημονικό, τεχνικό και πολιτικό προσωπικό, που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους για την επιθεώρηση ή αντιμετώπιση των επιπτώσεων του σεισμού και σε ιδιωτικά ή δημόσια έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη.
  • Τη διενέργεια υποχρεωτικά τεστ σε όλες τις πύλες εισόδου του νησιού (αεροδρόμιο, λιμάνια) και δειγματοληπτικά στο τοπικό πληθυσμό.
  • Την ενίσχυση του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου σε προσωπικό και την διάθεση ικανού αριθμού τεστ εξέτασης και εμβολίων.
  • Την λειτουργία χώρου καραντίνας για τα άτομα που βρίσκονται στο νησί ως επισκέπτες, στερούμενα μόνιμης στέγασης και αποτελούν επιβεβαιωμένα κρούσματα COVID-19, ή απαιτείται η απομόνωσή τους για το απαραίτητο διάστημα περιορισμού των μετακινήσεών τους.

Όπως δηλώνει ο δήμαρχος, «είναι προφανές, ότι η υποχρεωτική διενέργεια τεστ, κυρίως στις πύλες εισόδου, αποτελεί επιτακτική ανάγκη υψηλής προτεραιότητας, και το ουσιαστικά μοναδικό εργαλείο περιορισμού διασποράς του Covid-19 σε ένα νησί, που λόγω της έκτακτης ισχύουσας ανάγκης πολιτικής προστασίας, υποδέχεται συστηματικά ικανό αριθμό ατόμων από άλλες περιοχές της χώρας».

Περισσότερα σε Ειδήσεις