Λευκάδα: Κανένα κρούσμα επί 2 μήνες

 

Το μεγάλο διακύβευμα για την Περιφερειακή Αρχή Ιονίων Νήσων είναι η διατήρηση της εξαιρετικής υγειονομικής εικόνας της Λευκάδας, η οποία ήταν ο μοναδικός νομός στην Ελλάδα, όπου δεν είχε καταγραφεί ούτε ένα κρούσμα από τις 27 Δεκεμβρίου 2020 έως και τις 2 Φεβρουαρίου 2021.

Η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου συγκάλεσε σύσκεψη εργασίας στο Διοικητήριο Λευκάδας , με τους επικεφαλής των σωμάτων ασφαλείας και τον διοικητή του Νοσοκομείου του νησιού.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης, Ανδρέας Κτενάς, ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Μηλιώτης και ο Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας, Περιβάλλοντος & Χωροταξίας, Σπύρος Ιωάννου.

Η Περιφερειάρχης ζήτησε την περαιτέρω ενεργοποίηση του ελεγκτικού μηχανισμού στο θέμα διαχείρισης της πανδημίας του Covid19.

Στη σύσκεψη, το «παρών» έδωσαν ο Αστυνομικός Δ/ντης Λευκάδας, Κώστας Γαβρίλης, ο Λιμενάρχης, Παναγιώτης Λεονταράκης, ο νέος Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λευκάδας, πύραρχος, Αλέξανδρος Κουβακάς και ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Λευκάδας, Γιάννης Μπάκαβος.

Τόσο η Περιφερειάρχης, Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου, όσο και ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης, Νίκος Μηλιώτης, υπογράμμισαν ότι η κοινωνία είναι κουρασμένη έπειτα από σχεδόν ένα χρόνο εφαρμογής περιοριστικών μέτρων, οι οικονομικές επιπτώσεις είναι τεράστιες, η περίοδος που έχουμε μπροστά μας είναι ακόμα πιο δύσκολη και γι’ αυτό απαιτούνται συνεχής έλεγχος, περισσότερες συστάσεις για τη σημασία της εφαρμογής των προστατευτικών κανόνων και μεγαλύτερη ενημέρωση των πολιτών γύρω από τα θέματα της πανδημίας, των κινδύνων της διασποράς και της μετάλλαξης του ιού, αλλά και τη μεγάλη αξία του εμβολιασμού.

Συζητήθηκαν ακόμη τα ιδιαίτερα ζητήματα Πολιτικής Προστασίας, τα έργα που υλοποιεί ή προγραμματίζει η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, όπως και η συνεργασία της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας με την Π.Ι.Ν. για τη δημιουργία του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Κέντρου Πολιτικής Προστασίας στη Λευκάδα, σε οικόπεδο, που θα παραχωρήσει η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

Περισσότερα σε Ειδήσεις