Δημοτικό Σχολείο Αγιάς Μυλοποτάμου: Πέφτουν σοβάδες στα κεφάλια

 

Ο Σύλλογος Γονέων μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Αγίας Μυλοποτάμου στο Ρέθυμνο κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τη σωματική ακεραιότητα των παιδιών και εκπαιδευτικών, που καθημερινά παίζουν κορόνα-γράμματα την τύχη τους.

Οι γονείς απελπισμένοι από την κατάσταση δημοσίευσαν στην σελίδα του Δημοτικού Σχολείου στο facebook εικόνες από την άθλια κατάσταση στην οποία βρίσκεται το κτήριο όπου στεγάζεται η σχολική μονάδα.

Στην ανάρτησή τους αναφέρουν τα ακόλουθα:

''Η εικόνα που βλέπετε στις παρακάτω φωτογραφίες είναι η καθημερινότητα των δασκάλων και των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Αγιάς Μυλοποτάμου.

Το ταβάνι είναι σε άθλια κατάσταση με συνέπεια να πέφτουν οι σοβάδες. .. Ευτυχώς δεν τραυματίστηκε κάποιο παιδί ή κάποιος εκπαιδευτικός,ακόμα...

Ο Σύλλογος μας όπως και οι δάσκαλοι έχουν επισημάνει στο δήμο πολλές φορές τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το κεντρικό κτίριο του σχολείου καθώς και ο προαύλιος χώρος, όμως μέχρι σήμερα δεν είδαμε να δίνεται λύση σε κανένα από αυτά.

ΤΟΥΒΛΑ-ΓΚΡΕΜΙΣΜΕΝΟΣ ΤΟΙΧΟΣ

Επειδή διαπιστώνουμε αδιαφορία από τους υπεύθυνους για την επίλυση των προβλημάτων, θεωρούμε ότι δεν μπορούμε να περιμένουμε άλλο.

Για αυτό το λόγο φτάσαμε στο σημείο να δημοσιεύσουμε την πραγματική εικόνα του σχολείου μας.

Δεν διαπραγματευόμαστε τις ζωές και τις ανάγκες των παιδιών μας! Απαιτούμε σύγχρονα και ασφαλή σχολικά κτίρια!''

«Ο Δήμος Μυλοποτάμου έχει δεσμευτεί πως θα προχωρήσει σε επισκευές των ζημιών στο σχολείο μας, εδώ και χρόνια», ανέφερε στο neakriti.gr ο Διευθυντής του Σχολείου κ. Σταυριανίδης. «Από πλευράς Δήμου γίνονται προσπάθειες. Για παράδειγμα, πρόσφατα αποκτήσαμε ίντερνετ», συμπλήρωσε.

Ωστόσο, όπως τόνισε «Αυτό που πρέπει να γίνει είναι μια γενναία παρέμβαση και μάλιστα προτού περάσει και ο υπόλοιπος χειμώνας. Δεν γίνεται να κάνουν μάθημα τα παιδάκια και να… πέφτουν οι σοβάδες στο κεφάλι τους!».

Δείτε περισσότερα εδώ

Περισσότερα σε Ειδήσεις