Κακοκαιρία Μήδεια: Σε ποιες περιοχές θα συνεχιστεί η χιονόπτωση μέχρι και αύριο

Συνεχίζεται η επέλαση της κακοκαιρίας Μήδεια πλήττοντας κυρίως την Αττική με σφοδρή χιονόπτωση και χαμηλές θερμοκρασίες

Σε πλήρη συναγερμό έχει θέσει η επέλαση της κακοκαιρίας Μήδεια στη Περιφέρεια Αττικής και όχι μόνο καθώς αναμένεται τα έντονα καιρικά φαινόμενα με τις χαμηλές θερμοκρασίες και τη χιονόπτωση να συνεχιστούν μέχρι και αύριο Τετάρτη 17/2. Την ίδια στιγμή, η χώρα μετρά ήδη δύο θανάτους από την φονική πλέον κακοκαιρία.

Σε ποιες περιοχές θα συνεχιστεί η χιονόπτωση σύμφωνα με την ΕΜΥ

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων της ΕΜΥ σήμερα Τρίτη (16-02-2021) οι πυκνές χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια, στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, στα ορεινά και ημιορεινά των Κυκλάδων, καθώς και σε περιοχές της Κρήτης με χαμηλότερο υψόμετρο.

Από αργά το βράδυ στην ανατολική Στερεά και την Εύβοια τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Από τις πρωινές ώρες της Τετάρτης (17-02-2021) οι χιονοπτώσεις βαθμιαία θα περιοριστούν στην Κρήτη όπου θα είναι πυκνές, μετά το μεσημέρι όμως θα εξασθενήσουν.

Ειδικότερα στην Αττική, οι χιονοπτώσεις θα ενταθούν και θα είναι κατά διαστήματα πυκνές

μέχρι το βράδυ της Τρίτης (16-02-2021). Κατά τη διάρκεια της νύχτας προς την Τετάρτη (17-02-2021) θα περιοριστούν στα βόρεια και ανατολικά και τις πρωινές ώρες της Τετάρτης βαθμιαία θα σταματήσουν.

Ο καιρός στην υπόλοιπη χώρα

Ο ισχυρός παγετός που ήδη επικρατεί στη βόρεια Ελλάδα, την Τρίτη (16-02-2021) και την Τετάρτη (17-02-2021) θα σημειωθεί και στην υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα, ενώ σε περιοχές (κυρίως της δυτικής) Μακεδονίας, αλλά και της Θράκης, θα είναι κατά τόπους ολικός.

Οι θυελλώδεις βορειοανατολικοί άνεμοι από τις πρωινές ώρες της Τετάρτης

(17-02-2021) θα περιοριστούν στα νοτιοανατολικά και βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

Που σημειώθηκαν οι χαμηλότερες θερμοκρασίες

Στον πίνακα που ακολουθεί παρουσιάζονται οι 8 χαμηλότερες ελάχιστες θερμοκρασίες, όπως αυτές καταγράφηκαν από το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr. Όπως προκύπτει από αυτόν, η απολύτως ελάχιστη σημειώθηκε στη Φλώρινα και ήταν ίση με -19.4 βαθμούς Κελσίου.

Περισσότερα σε Ειδήσεις